Uniti och Smart Eye i samarbete kring eye tracking i ny elbil

Idag kommer den nya elbilen från Uniti att visas för världspressen.

Uniti och Smart Eye i samarbete kring eye tracking i ny elbil 1Precis som den senaste Iphone-modellen kommer Unitis bil att använda ansiktsigenkänning för att kunna läsa och förstå förarens ansiktsuttryck. Uniti och Smart Eye samarbetar för att ta fram den bästa teknologin för detta. Smart Eye ställer ut sin senaste teknologi på dagens världspremiär av elbilen i Landskrona.

Smart Eyes förarövervakningsteknologi och Smart AI lösning kommer att leverera sensorer och teknologi som stödjer Head up Display (information projiceras framför förarens synfält utan att denna behöver ta blicken från vägen) med Augmented Reality (AR) funktioner, komforthöjande funktioner baserade på ansiktsigenkänning och säkerhetsfunktioner som läser förarens tillstånd och anpassar upplevelserna därefter. De här avancerade funktionerna utnyttjar den oerhörda processorkraften i SoC, som tillhandahålls av Nividia. Smart AI är en plattform som stödjer vanliga förarövervakningsalgoritmer men också avancerade neurala nätverk som används för att förstå människan på ett djupare plan och som har utvecklats av Smart Eyes nyligen etablerade AI-team. Ansiktsigenkänningsfunktioner kommer att sträcka sig från automatiska smileys baserade på ansiktsuttryck till en spännande nära framtid där bilen kommer att ha en djupgående förståelse för förarens tillstånd, känslor och intentioner, med avsikt att förbättra säkerheten och förarupplevelsen.

Unitis val av Smart Eye som partner för att utveckla förarövervakning och Smart AI grundar sig på en gemensam vision för betydelsen av förarinteraktion i morgondagens bilar. Kristoffer Syversen, Head of Software och Electronics på Uniti, säger: ”Förarinteraktion som är baserad på förarens känslor och intentioner är en central del av det fordon vi lanserar. Vår framtidsbil kommer att kunna anpassa nivån på information, feedback och hela upplevelsen utifrån förarens sinnesstämning. Vår holistiska hållbarhetsvision inkluderar idéen att många förare kommer att dela samma bil, en idé som kommer att underlättas med ansiktsigenkänning, eftersom bilen genom att identifiera föraren kommer att anpassa inställningar momentärt till de olika användarna. Smart Eye är en utmärkt partner för oss när vi utforskar de tekniska möjligheter som vi behöver, idag och imorgon.”