Mimecast har köpts upp av det engelska riskkapitalbolaget Permira
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Mimecast har köpts upp av det engelska riskkapitalbolaget Permira

Mimecast har köpts upp av det engelska riskkapitalbolaget Permira

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Mimecast tillkännager i dag att det har förvärvats av det engelska multinationella riskkapitalbolaget Permira, till ett värde av 5,8 miljarder USD (cirka 59 miljarder svenska kronor).

I och med uppköpet räknar Mimecast med att framöver kunna dra nytta av Permiras stora nätverk och erfarenhet av att skala globala teknikföretag.

Affären innebär att Mimecast stärker sitt fokus på Europa, med ambitionen att utöka arbetsgrupperna i de enskilda länderna och stärka samarbetet med kanalpartners för att på bästa sätt möta utmaningar och följa upp möjligheter på olika marknader, vilket Permira har en bred erfarenhet av.

Mimecast har köpts upp av det engelska riskkapitalbolaget Permira”Idag markerar den första dagen av en ny och spännande era i Mimecasts historia, där vi kommer att fortsätta att utveckla vår hantering av e-postsäkerhet, data och motståndskraft.”

”Tack vare Permiras resurser, nätverk och långa erfarenhet av att skala globala teknikföretag står vi nu bättre rustade för att kunna leverera de innovationer våra kunder behöver. I samma veva vill jag tacka våra 2 000 Mimecasters för deras outtröttliga kundinsatser,” säger Peter Bauer, Chairman och CEO för Mimecast.

Den stora efterfrågan på e-postsäkerhet, som Mimecast är specialister på, beror bland annat på att antalet e-posthot har eskalerat under pandemin. Detta belyses av Mimecasts senaste årliga rapport om e-postsäkerhet, State of E-mail Security, som visade att 55 procent av globala företag har upplevt ett ökande antal e-postattacker under de senaste 12 månaderna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00