Nordic LEVEL Group startar bolag med fokus på cybersäkerhet
Hem SÄKERHET Nordic LEVEL Group startar bolag med fokus på cybersäkerhet

Nordic LEVEL Group startar bolag med fokus på cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

LEVEL startar bolag inom cybersäkerhet för att ytterligare stärka erbjudande av Advisorytjänster och möta den starka efterfrågan inom koncernens kunder.

Det nya bolaget inom Cyber Security positioneras som den föredragna partnern till nordiska SMB och Large Enterprises. Verksamheten fokuserar på att minimera organisationers exponering för cyberhot och att stärka sina skydd inom cybersäkerhet.

LEVELs nya bolag inom Cyber Security, erbjuder initialt tjänster i två leveransområden:

Advisory services – behovet av strategisk cyberrådgivning och designtjänster för företag och myndigheter är akut och förblir stort under överskådlig framtid. Med sin breda erfarenhet erbjuder teamet organisationer rådgivning och praktisk assistans att anpassa, designa, sourca och implementera effektiva cybersäkerhetsprogram.

Assurance services – behovet av mognadsbedömningar inom cybersäkerhet och andra försäkringstjänster såsom M&A Cyber Due Diligence är stort. Att förstå organisationens svagheter och attackyta är en nyckel till ett effektivt och framgångsrikt försvar mot cyberattacker och hot. Teamets leverans omfattar att ständigt förbättra och anpassa organisationers befintliga cyberkapacitet, att planera och att proaktivt implementera nya strategier och motmedel inför morgondagens hotbild.

Nordic LEVEL Group startar bolag med fokus på cybersäkerhet

Sebastian-Rosendahl Odd-Hellsaeus LEVEL

Till Managing partner och VD för bolaget har LEVEL rekryterat Sebastian Rosendahl som tillsammans med Odd Hellsaeus nu handplockar ett team som ska möta den stora efterfrågan. Sebastian har de senaste 8 åren arbetat nationellt och internationellt inom cybersäkerhet, strategisk rådgivning & konsultation samt byggt upp Managed Security Services & SOC-tjänster. Odd har de senaste 14 åren arbetat dedikerat med cybersäkerhet i roller som Senior Cyber Security Architect, Senior Cyber Security Analyst och Chief Information Security Officer.

”Med växande cybersäkerhetsrisker och en allt större digital närvaro, söker organisationer och företag stöd, beredskap och erfarenhet för skydd av verksamheten. Vi kan genom ett holistiskt arbetssätt och leverantörsoberoende, se till att våra kunder får ut max från befintliga och nya lösningar. Vi är glada över att ansluta till Nordic LEVEL Group och ser stora synergier med att få möjlighet att utveckla verksamheten i ett större sammanhang samtidigt som vi bygger en spjutspetsfunktion inom strategisk cybersäkerhets-rådgivning.”

”Vi kommer hos LEVEL kunna dra fördelar av den större koncernen samtidigt som vi kan vara snabbfotade och anpassningsbara mot våra kunder och marknaden. Vi ser stor potential att här snabbt kunna stötta kunder samtidigt som vi attraherar kompetenta och engagerade medarbetare”, säger Sebastian Rosendahl Managing Partner/VD i det nya bolaget.

”Vi har länge haft detta på ritbordet och nu känns timingen helt rätt. Efterfrågan av kompetens och erfarenhet inom detta område är stor och vi kommer nu kunna stötta såväl befintliga som nya kunder med dessa mycket eftertraktade tjänster. Marknaden för cybersäkerhetsrådgivning växer exponentiellt år för år och det ska bli oerhört spännande att utveckla dessa tjänster tillsammans med Sebastian och Odd, vår befintliga rådgivningsdivision, samt alla nya medarbetare som ansluter till verksamheten. I och med tillskottet kan vi nu i vår rådgivningsverksamhet leverera såväl CSO- som CISO-as-a-service vilket är fantastiskt”, säger Thomas Lundin VD Nordic LEVEL Group.

Enligt analysföretaget Radar Ecosystem Specialists, är cybersäkerhetsmarknaden är under stark tillväxt och omsätter idag drygt 12 miljarder.

Radar bedömer att den största tillväxten under 2022/23, sett till värde, sker inom verksamhetsrelaterade tjänster och blir motsvarande 11,3 procent och för teknikrelaterade tjänster 8,1 procent.

Cyber Security bolaget placeras i ett separat aktiebolag i koncernens Venturesportfölj, LEVEL Ventures som arbetar med spin-offs och spin-in, med ett separat varumärke. Organisationen kommer arbeta i nära samverkan med koncernens övriga verksamheter och särskilt LEVEL Advisory där LEVEL redan stöttar sina befintliga kunder med cybertjänster. Bolaget adresserar en egen marknad och har ett specifikt erbjudande och ett eget varumärke vilket skapar tydlighet för såväl marknaden som nya potentiella medarbetare – bolaget ämnar leverera hög kompetens och strategisk, senior samt kvalificerad rådgivning.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00