Trend Micro´s Xday 2022 bjöd på viktiga insikter och reflektioner om dagens sårbara samhälle
Hem LEVERANTÖRTREND MICRO Trend Micro´s Xday 2022 bjöd på viktiga insikter och reflektioner om dagens sårbara samhälle

Trend Micro´s Xday 2022 bjöd på viktiga insikter och reflektioner om dagens sårbara samhälle

Publicerat av: Redaktionen

Den 25 augusti anordnande Trend Micro sin årliga kund-och partnerevent Xday på Grand Hotel.

I år fokuserade man på det sårbara samhället och fördjupade sig i hur man ska förebygga, motstå och agera mot cyberattacker.

Det är ett oerhört viktigt tema då cyberattacker har ökat de senaste åren och i takt med samhällets snabba digitalisering. Detta är ett problem som har satt viktiga samhällsfunktioner utan förvarning ur spel på ett ögonblick och drabbar väldigt många oavsett vart de befinner sig.

Under dagen fick man ta del av föreläsningar och paneldebatter från en rad viktiga verksamheter som arbetar med cybersäkerhet bland annat CERT-SE, RISE och Trend Micro själva.

Trend Micro´s Xday 2022 bjöd på viktiga insikter och reflektioner om dagens sårbara samhälle

Vi på IT-Kanalen fick möjligheten att prata med Trend Micro och höra deras reflektioner kring Xday 2022 och frågor gällande cybersäkerhet.

”Vi har haft en lång planeringssession för att få till den här dagen som vi alltid har gjort. Nu har vi gått ifrån att ha det digitalt till ett fysiskt event och mina förhoppningar var att få till en bra mötesplats och det har vi gjort, vilket vi är jätteglada över! Det har varit massor av trevliga talare som har bjudit på sig själva både inne i lokalen men även här ute under fikapauserna, man har kunnat prata med varandra och nätverka!

Jag är jättenöjd med dagen. Alla är glada över att kunna träffas igen, det är kul att vårt forum får vara en plats för det också!”

Planeringen för Xday 2023 börjar faktiskt direkt efter detta event. Då brukar vi i gruppen sätta oss ner och gå igenom vad vi tar med oss från i år och tittar även igenom på de trender och spaningar som vi kan se är intressanta för nästa år. – Erik Jönsson, Country Manager Sverige på Trend Micro

It is a super event. I am really glad to see that so many people have taken their time out of their busy schedule to join us for this day. Regarding what I hope that the visitors will take back with thim is focusing on security. I know that there are a lot of people that are focusing on security but you maybe have to focus a bit more. I really hope that the visitors got inspired today, reflect on the ”know the unknown” and focus on security.

Awareness training should be part of the companies daily business. From time to time I see companies that do awareness training but it is basically a one-off. And that’s it, there isnot really a follow up and 2–3 weeks later everyone has forgotten about it. So you have to keep it as a routine so it becomes a routine. That makes the most sense.” – Jesper Mikkelsen, Nordic Technical Director på Trend Micro

”Jag är jättenöjd med dagen! Idag har vi pratat mycket om vikten av utbildning inom IT-säkerhet, man måste få alla att vara medvetna om vad det är som händer där ute och vad man behöver tänka på ur ett säkerhetsperspektiv för att skydda sina system. I min senaste dragning som jag precis körde nu, så pratade jag mycket om visibilitet. Man kan inte skydda sådant som man inte vet att man har. Man måste öka insynen i vad det är man har och utbilda sina användare så att de inte klickar på fel saker m.m. Man behöver arbeta mer med att utbilda och öka insynen. ” – Jean Diarbakerli, Strategic Security Advisor på Trend Micro

Vi vill tacka Trend Micro för ett inspirerande och informativt event samt ser fram emot Xday 2023!

 

Se hela vår intervju med Jesper Mikkelsen här.

Se hela vår intervju med Erik Jönsson och Jean Diarbakerli här.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00