Ny hubb för forskning och utveckling planeras i Malmö
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Ny hubb för forskning och utveckling planeras nu i Malmö

Ny hubb för forskning och utveckling planeras nu i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Snyk, det ledande bolaget inom utvecklarsäkerhet, förvärvade i maj 2021 det svenskgrundade tech-startupföretaget FossID.

Nu tittar Snyk på att utveckla verksamheten i Malmö genom att etablera en hubb för forskning och utveckling, samtidigt som ett stort antal rekryteringar planeras.

Hubben i Malmö kommer dels verka för att integrera funktionalitet från tidigare FossID i Snyks verksamhet och dessutom utveckla nya typer av funktioner för att ytterligare förbättra erbjudandet inom open source och säkerhetsanalys. Snyk har haft en stark tillväxt det senaste åren och har sedan förvärvet av FossID anställt flertalet nya personer, och har fortsatt ett stort behov av att rekrytera.

  • Skåne är en strategiskt viktig plats för oss, säger Oskar Swirtun, tidigare CEO och en av grundarna av FossID som numera har rollen som Director of Audit Services på Snyk. Med närheten till Lunds universitet, och även Köpenhamn, ser vi att det finns många här med den tekniska kompetens som vi behöver. Målet är att dubblera antalet anställda under de kommande månaderna.

Ny hubb för forskning och utveckling planeras i Malmö

Tekniken och expertisen från FossID integreras fortfarande i Snyk, främst för att förbättra Snyks erbjudande inom området Software Composition Analysis, med fokus på öppen källkod som verkar i kundernas programvara utan deras vetskap. Särskilt intressant är analysförbättringarna av direkt körbar kod (“unmanaged code”). FossIDs goda marknadspenetration i Europa och Japan har på ett väldigt positivt sätt bidragit till Snyks snabba tillväxt.

I september 2021 tillkännagav Snyk en ny investeringsrunda (Serie F investment) på 530 miljoner USD för att främst fortsätta driva branschens omställning mot säkerhet för utvecklare, i takt med att verksamheter moderniserar sina applikationer där säkerhet byggs in i programvaran under hela utvecklingsfasen. Investeringsrundan innefattade både primära och sekundära investeringar samt över 300 miljoner USD i nytt kapital. Företaget har nu tagit in totalt 775 miljoner USD och värderades till 8,5 miljarder USD, vilket är mer än en tredubbling sedan början av 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00