Ny nordisk chef för T-Systems

[KANALPARTNER] Deutsche Telekom ägda T-Systems, som utvecklar, integrerar och levererar globala IT- och tele-kommunikationslösningar, har anställt Jesper Kryhlmand som VD för T-Systems i Norden.

Ny nordisk chef för T-Systems 1
Jesper Kryhlmand, VD för T-Systems i Norden

Han kommer att bidra till att T-Systems också blir känt i Norden som den etablerade digitaliseringspartner de redan är erkända för att vara utomlands.

Jesper Kryhlmand kommer med över 20 års internationell erfarenhet från IT Services-marknaden och har erfarenhet av dansk, nordisk och internationell management bland annat för HP Enterprise Services och CSC. Senast var Jesper Kryhlmand en del av ledningen för KMD, där han framgångsrikt säkrade tillväxten inom segmentet ”Business & Infrastructure”. Han har även arbetat i styrelsen för IT-Branschföreningen i Danmark samt för Dansk Erhverv.

Jesper Kryhlmand är glad för att bli en del av ett erkänt internationellt företag som ska utveckla och uppfylla sin potential i Norden:

– Jag är glad över att bistå med att öka medvetenheten om T-Systems till den nivå som vi förtjänar. T-Systems är en internationellt erkänd digitaliseringspartner med en unik profil. På T-Systems kan kunder kombinera globala IT- och telekommunikationstjänster med en säker europeisk molntjänst. Med detta i åtanke bygger vi innovativa digitala lösningar tillsammans med kunderna, som nyttjar möjligheterna till Cloud services, Internet of Things, Machine to Machine, SAP och IT Security; strategiska områden vilka Deutsche Telekom och T-Systems har investerat miljarder i. Det finns inte många företag som kan erbjuda sina kunder liknade paketlösningar.

Jesper Kryhlmand förklarar vidare att det var T-Systems stora oförlösta potential i Norden som frestade honom till att ta jobbet:

–  Genom att bringa connectivity och intelligens närmare kunden så ser vi att företag skapar nya affärsmodeller och blir mycket mer effektiva samtidigt som kunderna får en bättre upplevelse. T-Systems fokuserar på att leverera end-to-end-lösningar som stöder företagen så att de kan få ut mesta möjliga av sina data, var och när som helst i molnet. Det kräver enkla, innovativa samt pålitliga tjänster, och det är precis vad T-Systems har fått erkännande för, säger Jesper Kryhlmand.

Senior Vice President International Sales, Steffen Schlaberg, är glad över att ha Jesper Kryhlmand ombord:

–  Jesper är en erfaren ledare och befattningshavare som har levererat resultat. Han känner till branschen väl och med sitt sätt att möta företagen är vi säkra på att han är helt rätt att lyfta T-Systems i Norden till nästa nivå.

Jesper Kryhlmand ersätter nederländska Rolf Hellemons, som varit VD sedan 2014. Rolf Hellemons flyttar nu vidare till en internationell position inom Deutsche Telekom-koncernen.