Nya Huawei Watch GT med teknik som används av eliten
Hem Produkt NyheterMobilerHuawei Nya Huawei Watch GT med teknik som används av eliten

Nya Huawei Watch GT med teknik som används av eliten

Publicerat av: Redaktionen

Huawei och Firstbeat Technologies Oy – är bland de ledande leverantörerna av fysiologisk analys inom sport och hälsa och har samarbetat sedan en tid.

Nya Huawei Watch GT med teknik som används av eliten 2Den senaste nyheten, Huawei Watch GT sportwatch, är den mest avancerade produkten som de hittills skapat tillsammans. Huawei Watch GT dominerar inom sitt användningsområde med toppmoderna multifunktioner inom sportanvändande, hälsa och välbefinnande.

– Vi har uppnått en ny nivå av precision inom tekniken av hur en sportklocka samlar och analyserar data. Med vår nya teknik är det nu möjligt att omvandla data till personlig information för människor att använda i vardagen. Informationen är bland annat värdefull för att kunna maximera sina tränings- och hälsoresultat. Huawei Watch GT är skapad för en bred målgrupp, allt från vardagsmotioneraren till elitsatsaren, därför är informationen sportklockan ger anpassad för att alla ska förstå, säger Joni Kettunen, vd för Firstbeat Technologies Oy.

Firstbeat Technologies Oy grundades år 2002 och har sedan dess uppnått stora framgångar inom hjärtfrekvensanalys. En analys som bidragit till att både elitidrottare och vanliga, mer eller mindre aktiva människor har kunnat få personlig information om deras stress-, återhämtnings- och sömnnivå. Firstbeat bygger sin analys på multidisciplinär forskning som har varit ledande under flera decennier inom fysiologi, matematisk modellering och beteendevetenskap.

– Firstbeat är en pionjär inom sitt område – övervakning och förbättring av prestationer inom elitidrotten. Huawei Watch GT, utrustad med Firstbeats senaste teknik, är en designad sportklocka avsedd för människor som ser sin personliga data som ett verktyg för att kunna utveckla sitt välmående, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige.

Hundratals elitidrottslag, tusentals företag, och miljoner av människor använder sig av Firstbeats analys- och serviceprodukter. Bland annat Manchester United och Arsenal, regerande NBA Champion Golden State Warriors och sist men inte minst – hälften av alla NHL lag.

Huawei Watch GT har sex funktioner som har utformats tillsammans med Firstbeat.

Dessa funktioner ger realtidsdata om hur användaren presterar i förhållande till de individuella mål användaren har angivit.

– VO2max Fitness Level mäter användarens maximala syreintag och träningsnivå, vilket gör det enklare att övervaka sin hälsoutveckling.

– Träningseffekt: Aerobic förutspår hur ett specifikt träningspass kommer att påverka utvecklingen av aerobic träning; förbättras eller upprätthålls prestationsnivån, och är träningen rätt ur ett hälsoperspektiv?

– Personliga utbildningsplaner: Running erbjuder användaren en komplett skräddarsydd träningsplan för populära tävlingsdistanser baserat på den aktuella träningsnivån, angivet mål och vilken motivationsnivå man har.

– Realtidscoaching ger användaren en realtidsreaktion på om det är dags att öka eller sakta ner takten för att säkerställa att de uppnår sitt träningsmål säkert och effektivt.

– Återställningstid Advisor beräknar hur länge användaren ska vila efter träning och när de är redo för nästa träningspass Detta bidrar till att förhindra överbelastning och optimera hälsoutvecklingen.

– Kalorimätare räknar ut antalet brända/förbrukade kalorier baserat på användarens individuella egenskaper – vikt, längd och fysiska aktivitet.

Huawei Watch GT lanserades tillsammans med nya flaggskeppet inom smartphones, Huawei Mate 20 Pro, i London tidigare i oktober, och finns till försäljning på den svenska marknaden från och med slutet av november. Rekommenderat cirkapris är 2.590:- inklusive moms.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>