Nyhet från Palo Alto Networks – Ny cyberattack angriper spelindustrin

Palo Alto Networks researchavdelning Unit42 har nu identifierat en ny cyberattack med en nyutvecklad trojan kallad UBoatRAT.

Nyhet från Palo Alto Networks - Ny cyberattack angriper spelindustrin 1Attacken riktar in sig på spelindustrin och koreanska användare. Attacken använder en trojan som sprids via infekterade filer på Google Drive.

Attacken är en del av en kampanj som pågått i liten skala sedan i maj, och som nu utvecklats och blivit mer avancerad. Med hjälp av analyser av trojanen har Palo Alto Networks kunnat se att den riktar sig mot koreanska användare och spelindustrin. Detta gör också att det går att spekulera om vilka som ligger bakom attacken.

Än så länge har UBoatRat inte använts i särskilt stor utsträckning, men Palo Alto Networks har sett att nya och allt mer avancerade versioner har utvecklats från maj till idag. Uppenbarligen har de som står bakom UBoatRat ännu inte släppt loss den i stor skala eftersom de inte ansett att den varit färdigutvecklad.

När attacken sätts igång på allvar kan den orsaka mycket skada för de som inte uppdaterat sina skydd. Palo Alto Networks betonar att det även är viktigt att ha ett skydd som hanterar nya och okända hot och som även säkrar endpoints, såsom enskilda datorer och mobila enheter.