Nyhet från Palo Alto Networks – Ny cyberattack angriper spelindustrin
Hem Säkerhet Nyhet från Palo Alto Networks – Ny cyberattack angriper spelindustrin

Nyhet från Palo Alto Networks – Ny cyberattack angriper spelindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Palo Alto Networks researchavdelning Unit42 har nu identifierat en ny cyberattack med en nyutvecklad trojan kallad UBoatRAT.

Nyhet från Palo Alto Networks - Ny cyberattack angriper spelindustrin 2Attacken riktar in sig på spelindustrin och koreanska användare. Attacken använder en trojan som sprids via infekterade filer på Google Drive.

Attacken är en del av en kampanj som pågått i liten skala sedan i maj, och som nu utvecklats och blivit mer avancerad. Med hjälp av analyser av trojanen har Palo Alto Networks kunnat se att den riktar sig mot koreanska användare och spelindustrin. Detta gör också att det går att spekulera om vilka som ligger bakom attacken.

Än så länge har UBoatRat inte använts i särskilt stor utsträckning, men Palo Alto Networks har sett att nya och allt mer avancerade versioner har utvecklats från maj till idag. Uppenbarligen har de som står bakom UBoatRat ännu inte släppt loss den i stor skala eftersom de inte ansett att den varit färdigutvecklad.

När attacken sätts igång på allvar kan den orsaka mycket skada för de som inte uppdaterat sina skydd. Palo Alto Networks betonar att det även är viktigt att ha ett skydd som hanterar nya och okända hot och som även säkrar endpoints, såsom enskilda datorer och mobila enheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>