Okta lanserar flera viktiga produktnyheter på årets Oktane-konferens
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Okta lanserar flera viktiga produktnyheter på årets Oktane-konferens

Okta lanserar flera viktiga produktnyheter på årets Oktane-konferens

Publicerat av: Redaktionen

Introducerar Okta AI – Säkra förbindelser under AI-eran.

Idag presenterar Okta, den ledande oberoende identitetspartnern, på Oktane23 lanseringen av Okta AI, AI för Identitet som ger organisationer möjlighet att accelerera innovation samtidigt som de skyddar sig mot nya sofistikerade cyberhot.

Inbäddat i både Workforce Identity Cloud och Customer Identity Cloud är Okta AI en omfattande uppsättning funktioner som driver identitetsåtgärder i realtid med hjälp av de senaste AI-modellerna och Oktas unika crowdsourcade information för hot och identitetsdata. Okta använder rigorös anonymisering och integritetsprotokoll och främjar ansvarsfull innovation som världens mest betrodda identitetsföretag.

– Medan AI suddar ut gränserna mellan människor och maskiner är identitet avgörande för att säkerställa att vi säkert kan förbinda människor till teknologi. Okta banade väg för användningen av AI inom identitet och idag förlitar sig världens största varumärken och snabbväxande AI-företag på oss för att säkra sina organisationer och deras kunder. Tillsammans med vårt fokus på att säkra branschens mest känsliga identitetsdata är vi unikt positionerade att hjälpa företag att ansvarsfullt innovera med AI i varje lager av deras teknologiska infrastruktur, säger Todd McKinnon, medgrundare och VD för Okta.

Okta AI är AI för Identitet

Okta AI är en differentierad uppsättning AI-funktioner och kapabiliteter, inbäddade i både Okta Workforce Identity Cloud och Customer Identity Cloud. Dessa kapabiliteter levererar identitetsåtgärder i realtid för säkerhet, användarupplevelse och apputveckling, drivna av aggregerad, anonyma data från Oktas omfattande integrationer, kunder och ekosystem för utvecklare. Denna metod möjliggör för företag att säkert och ansvarsfullt innovera med känsliga identitetsdata samtidigt som användarnas integritet säkerställs.

För Workforce Identity kommer Okta AI att möjliggöra optimering av säkerhetspolicyer och styrning, förenkla administrativa uppgifter och automatisera detektering av hot via dynamisk och datadriven riskbedömning, både vid inloggning och under användarsessionen – inklusive branschens första verkliga lösning för Universal Logout.

För Customer Identity kommer Okta AI att erbjuda inbäddade rekommendationer och åtgärder för utvecklare och digitala team. Okta AI kommer att förbättra registreringsflödet, särskilja mänskliga användare från automatiska botar och möjliggöra att utveckla appar snabbare.

Flera av Okta AIs erbjudanden är byggda på Google Vertex AI – till att börja med Log Investigator och Policy Recommender i Oktas Workforce Identity Cloud. Genom att kombinera Oktas identitetsplattform med företagsredo generativ AI från Google Cloud kan företag accelerera innovationen inom identitet.

Tillgängligheten för funktioner med Okta AI är följande: 

 • Okta lanserar flera viktiga produktnyheter på årets Oktane-konferens

  Todd McKinnon

  Identity Threat Protection med Okta AI – Begränsad tidig tillgång i Q1 2024

 • Log Investigator med Okta AI – Beta i H1 2024
 • Policy Recommender med Okta AI – Begränsad tidig tillgång i Q1 2024
 • Governance Analyzer med Okta AI – Tidig tillgång 2024
 • Identity Flow Optimizer med Okta AI – Tillgänglig 2024
 • Action Navigator med Okta AI – Tillgänglig 2024
 • Tenant Security Manager med Okta AI – Tillgänglig 2024
 • Guide med Okta AI – Tillgänglig 2024
 • Brand Customizer med Okta AI – Beta 2024

Okta lanserar Passkey-stöd för en lösenordsfri framtid

Idag lanserar Okta stöd för passkeys i tidig tillgång som en lösenordsfri autentiseringsmetod för Okta Customer Identity Cloud, drivet av Auth0. Med en enkel åtgärd kan utvecklare och digitala team snabbt lägga till sofistikerat passkeystöd till sina appar och öka adaptionen av nätfiskningsresistent, lösenordsfri autentisering. Passkeys är en av flera nya möjligheter som utökar Oktas omfattande lösning för Customer Identity and Access Management (CIAM) och erbjuder bekvämlighet, säkerhet och integritet för konsument- och SaaS-applikationer.

Medan lösenord fortfarande är den vanligaste autentiseringsmetoden erbjuder passkeys ett bekvämare och säkrare alternativ. Baserat på FIDO Alliance- och W3C-öppna standarder ger passkeys snabbare, enklare och säkrare inloggningar till appar och webbplatser, över användarens enheter.

– För att den bredare användarpopulationen fullt ut ska omfamna passkeys måste det bli en allmänt förekommande funktion. Det handlar om att se till att det är smidigt för alla utvecklare att inkorporera passkeys i sina applikationer, säger Vittorio Bertocci, Principal Architect på Okta.

Nya CIAM-funktioner inkluderar:

Stöd för passkeys förenklar implementeringen av passkeys för att minska inloggningsfriktionen samtidigt som organisationerna skyddas från hot baserade på legitimationsuppgifter. Oktas stöd för passkeys täcker kritiska användarflöden som registrering, inloggning och återställning av konton, med sömlös passkey-hantering för administratörer.

Workflows No-Code Automation för Customer Identity gör det möjligt för utvecklare och digitala team att förbättra säkerhetsläget och driva en starkare kundupplevelse och kundretention genom att anpassa Customer Identity-flöden utan att behöva skriva kod.

Telefonnummer som enda identifierare gör det enklare att stödja fler användare i fler länder där telefon är en förväntad form av autentisering, som i Asien-Stillahavsområdet eller Latinamerika. Ett tillgängligt lösenordsfritt alternativ gör det möjligt för användare att registrera sig med endast sitt telefonnummer.

Förbättringar av lösenordsåterställning gör det möjligt för utvecklare att förbättra säkerheten och minska supportbördan genom att integrera flerfaktorsautentisering (MFA) i sin lösenordsåterställningsprocess, eller ge kunder möjlighet att återställa användningen av vilken inloggningssätt de än har.

Anpassade registreringsprompts gör det möjligt för utvecklare att skapa personliga registreringsflöden direkt inom den nya Universal Login. Registreringsprompter kan anpassas efter kundpreferenser, lokalanpassningsbehov, integritet, samtycke och mer.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00