Orange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norr
Hem SÄKERHET Orange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norra Sverige

Orange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norra Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Orange Cyberdefense är ett IT-säkerhetsföretag inom Orange Group.

Företaget har på kort tid byggt en stark bas i Sverige genom förvärven av svenska Coresec och SecureLink.

Nu accelererar Orange Cyberdefense sin etablering i norra Sverige med ökad kompetens och fler rekryteringar.

Redan idag finns Orange Cyberdefense på plats i regionen, med 18 anställda fördelade på fyra regionkontor i Sundsvall, Umeå, Luleå och Borlänge.

Orange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norr– I Norrland finns många tekniskt framstående och säkerhetsmogna verksamheter där vår stora expertis och avancerade lösningar väl matchar deras behov, säger Kåre Nordström, regionchef Norra Sverige på Orange Cyberdefense.

-Vi är otroligt glada och stolta över att vår satsning fallit väl ut så här långt.

Orange Cyberdefense är den enda renodlade IT-säkerhetsaktören som har lokal verksamhet på plats i norra Sverige.

Idag har företaget flera seniora konsulter anställda, men satsar nu på att bredda kompetensen ytterligare för att utöka stödet till företag och verksamheter inom offentlig sektor i norr. Totalt ser Orange Cyberdefense att de kommer att rekrytera ytterligare 5-7 personer under året.

– Vi har redan idag specialkompetens inom tillverkningsindustri, offentlig sektor och kritisk infrastruktur, men vill gärna stärka den ytterligare, samt fortsätta utveckla oss inom områden som är viktiga för myndigheter, regioner och kommuner, säger Kåre Nordström. Vi jobbar också mycket med strategisk säkerhetsrådgivning på ledningsnivå, något som blir allt viktigare för flera typer av verksamheter.

För att stötta verksamheten i norra Sverige utnyttjas också den internationella kapaciteten inom Orange Cyberdefense, med global säkerhetsinformation (Threat Intelligence) och lokala cybersäkerhetscenter på flera ställen i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00