Över en miljon skadliga sidor har blockerats
Hem SÄKERHET Över en miljon skadliga sidor har blockerats

Över en miljon skadliga sidor har blockerats

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av augusti fick alla Telenors mobilkunder en tjänst som blockerar skadliga sidor, falska sms-länkar och epost med falska länkar.

Redan efter en och en halv månad har över en miljon internetsidor blockerats för cirka 1,7 miljoner abonnemang.

–  Vi visste att det var en bra tjänst för våra kunder, men att det skulle ge så goda resultat är positivt överraskande. Vårt fokus är att ge mobilkunderna en tryggare närvaro på nätet och det här är ett stort steg i rätt riktning. Jag är glad att vi valde att inkludera skyddet i alla våra abonnemang, säger June Solbekk, CMO på Telenor.

Tjänsten uppdateras var fjärde sekund och Telenor får dagligen kännedom om nya IP-adresser som bör blockeras. När användaren försöker nå en sida som är blockerad skickas hen i stället vidare till en sida som informerar om att den avsedda sidan är skadlig.

Över en miljon skadliga sidor har blockerats

June Solbekk, CMO på Telenor

–  Det är viktigt att fortsätta vara försiktig även om vi gör allt vi kan för att hålla jämna steg med bedragarna – det dyker ständigt upp nya skadliga sidor och bedrägeriförsök, säger June Solbekk.

Nätskydd lanserades för nya kunder den 22 augusti i år och lades till på befintliga abonnemang den 25 augusti, utan extra kostnad.

Tjänsten är automatiskt aktiverad för alla kunder men går att stänga av för den som önskar. Hittills har cirka 700 kunder valt att avaktivera tjänsten.

Nätskydd är den senaste i en lång rad av nyligen lanserade säkerhetstjänster. I maj släpptes Nätsäker och Nätsäker Plus, som innebär skydd mot ID-kapningar och juridisk hjälp mot nätmobbning. Surfa Säkert är ett säkerhetspaket som bland annat innebär försäkring och antivirusprogram.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00