Lärande och inspirerande när Digitalidag 2022 arrangeras på Kulturkvarteret
Hem NYHETERAI Lärande och inspirerande när Digitalidag arrangeras på Kulturkvarteret

Lärande och inspirerande när Digitalidag arrangeras på Kulturkvarteret

Publicerat av: Redaktionen

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar, och Örebro bibliotek ser till att temadagen blir verklighet för Örebroarna.

Som bibliotek arbetar vi för att fortbilda och möjliggöra digital delaktighet för medborgarna och därför ser vi till att Digitalidag arrangeras även här i Örebro under den här nationella temadagen.

-Tanken är att dagen ska vara både lärande och inspirerande och vi kommer att ha flera olika deltagare på plats för att möta besökarna, säger Maja Edberg, MIK-pedagog (medie- och informationskunnig pedagog) på stadsbiblioteket.

Lärande och inspirerande när Digitalidag 2022 arrangeras på KulturkvarteretDet är myndigheter, organisationer och föreningar som kommer och visar sina digitala tjänster och är beredda på att svara på alla tänkbara frågor. Det kan handla om att få veta att tjänsterna över huvud taget finns, men också få praktisk guidning i hur man använder dem. Exempelvis kommer 1177, Region Örebro län och kommunens servicecenter att finnas på plats.

Förutom allt vardagspraktiskt som besökaren får lära sig kommer det också att finnas utrymme för konst, kreativitet och eget skapande med digitala verktyg.

Det blir både digital konstutställning, workshop med jättespännande digitala verktyg och möjlighet att testa att skapa med hjälp av AI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00