Hem NYHETER Så klarar dagens mobiler svenska vintern

Så klarar dagens mobiler svenska vintern

Publicerat av: Redaktionen

En kall vinter och mobilanvändande går inte alla gånger hand i hand.

Så klarar dagens mobiler svenska vintern 2

Huawei Mate40 Pro

Men nya tidens smarta mobiler har förändrats radikalt för att kunna fungera i det svenska vinterlandskapet. Med batterier som klarar ner till minus 35 grader och funktioner som underlättar användandet i kalla miljöer så är smarta mobiler mer än någonsin redo för vinterns kyla.

Svensk kyla och användandet av mobil har många gånger inte varit förenligt med varandra. Det är främst batteriets kapacitet som minskar i kylan. Orsaken beror på att den lägre temperaturen ökar den interna resistensen, vilket i sin tur hindrar batteriet från att förse mobilen med den behövda energin. Men det är inte bara batteriet som utmanar användandet av mobilen på vintern. Mycket annat i själva hanteringen av mobilen vintertid är en utmaning.

Med vantar är det mesta komplicerat och det blir genast svårare att navigera, utföra kommandon i applikationer med mera. Nyare smarta mobiler såsom Huawei Mate40 Pro har dock lösningar och funktioner som gör vinteranvändandet enklare.

-En kall vinter kan ställa till det ordentligt för smarta mobiler så batterikapacitet och tillgången till ström är avgörande. Våra flaggskeppsmobiler klarar ner till minus 35 och upp till plus 45 grader. Mobilen blir förstås långsammare men den kommer inte att få slut på batteri på grund av kylan. Kombinerat med funktionen omvänd laddning blir det dessutom enkelt för en vän, kollega eller annan att dela med sig av lite ström och du kan fortsätta din färd i skidbacken, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Röststyrning
De flesta mobiler idag kan styras av rösten. Funktionen är speciellt bra att aktivera då det är kallt och användaren kan integrera och styra sin telefon utan att använda händerna. Genom rösten går det att prata in och skicka röstmeddelanden, be mobilen ringa upp personer, söka information och mycket mer. Med Mate40 Pro kan du dessutom be mobilen ta ett fotografi genom att säga ”cheese”.

Handskläge
Om rösten strejkar så har Mate40 Pro en speciell funktion som gör att skärmens känslighet kan regleras. Det så kallade ”Handskläget” gör att mobilen kan användas med handskar på. Det innebär också att det inte behövs några specialhandskar, så kallade touch- och mobilvantar, för att hantera mobilen när det är kallt. Går alltså utmärkt med helt vanliga handskar.

Enhandsläge
Med enhandsläget går det att ställa in såväl tangentbordet som hela telefonen för enhandsbruk. Vilket är speciellt bra när det är kallt. Mobilen ställs om till enhandsbruk genom att svepa antingen till höger eller vänster över menyknapparna i botten av skärmen (beroende på vilken hand man håller telefonen i) för att dra ner hela gränssnittet till ungefär tre fjärdedelar av dess ursprungliga storlek.

Batteri som klarar ner till minus 35
Huawei Mate40 Pro har ett batteri på hela 4400 mAh som hanterar temperaturer från minus 35 till plus 45 grader. Genom att kombinera ett stort batteri med högeffektiv hårdvara och mjukvara så klarar mobilen varierande temperaturer. Det kraftfulla batteriet stöder 66W Huawei SuperCharge laddning med sladd, 50W trådlös laddning samt trådlös omvänd laddning.

Plats för två simkort
Mate40 Pro har plats för två simkort. Det gör att skibums som är borta länge och njuter av vinter och skidåkning kan ha både sitt svenska och sitt utländska abonnemang i en och samma mobil.

Vinterfilmer med kameran
Huawei Mate40 Pro tar väldigt bra vinterbilder såväl som vinterfilmer. Speciellt videofunktionen är väldigt bra med bland annat extremt bra upplösning, fantastiskt mörkerläge (som är extra bra att ha under mörka vinterkvällar) och algoritmer för stabilisering. Det senare är extra bra om man skulle vara lite kall och skakar något när man filmar utomhus. Linserna i mobilkameran håller mycket hög nivå och Mate40 Pro är utrustad med bland annat ett vidvinkelläge som fångar vidsträckta vinterlandskap på ett sätt som få smarta mobilkameror kan. För efterproduktion av professionell kvalitet erbjuder Huawei Mate40 Pro en funktion som kallas Story Creator. Funktionen har sex olika mallar av hög kvalitet som automatiskt väljer tagningar inklusive tilt, panorering och tidsfördröjning. Det gör det möjligt att skapa riktigt professionella filmeffekter. Bakgrundsmusik och filter kan också enkelt läggas till.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00