Hem NYHETER Saab levererar digital flygledning till Scandinavian Mountains Airport i Sälen

Saab levererar digital flygledning till Scandinavian Mountains Airport i Sälen

Publicerat av: Redaktionen

I dag invigs den första nya flygplatsen i Sverige på 20 år, Scandinavian Mountains Airport i Sälen.

Saab levererar digital flygledning till Scandinavian Mountains Airport i Sälen 3Saab levererar kameratornet på plats i Sälen och den digitala flygtrafikledningstjänsten från Saabs kontrollcentral i Sundsvall.

Scandinavian Mountains Airport har valt Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) för att både installera och driva flygtrafikledning på distans från Sundsvall.

  • En av fördelarna med flygledning på distans är den operativa flexibiliteten som gör att vi lättare kan hantera en varierande trafikvolym över säsongerna. Flygledning på distans är dessutom säkert och kostnadseffektivt. Vi levererar nu ett helhetskoncept till den första flygplatsen i världen med helt digital flygtrafikledning, säger Per Ahl, vd för Saab Digital Air Traffic Solutions.

Kontraktet omfattar installation av Saabs digitala infrastruktur på flygplatsen under 2018/19 och flygtrafikledning från Sundsvall med start december 2019 och under en period av 10 år. Flygplatsen betjänar huvudsakligen skidorterna i Sälen/Trysil-området under vintersäsongen.

  • Saabs teknik och tjänster för digital flygledning var det naturliga valet för oss när vi byggde vår flygplats. Det gör att vi kan framtidssäkra vår verksamhet och säkerställa kostnadseffektiva och flexibla tjänster. Dessutom ser vi framför oss att flygplatsen blir en del av en större digital övergång för våra kunder, säger Gunnar Lenman, vd för Scandinavian Mountains Airport.

Flygplatsen kommer att tas i drift under vintersäsongen 2019/20.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00