Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen
Hem Nyheter Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen

Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

TeleComputing har tecknat avtal om att köpa det svenska It-företaget Excanto.

Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen 2– Vi kommer att bli kundens bästa partner för affärsutveckling i Norden. Med Excanto i laget stärker vi positionen i Sverige generellt, och i både Sverige och Norge specifikt för kunder inom fastighetsbranschen, säger koncernchef Terje Mjøs.

Excanto är branschledare på IT-lösningar till fastighetsbranschen i Sverige. Excanto ger företag snabb tillgång till Internet genom ett eget fibernät, och har en säker infrastruktur med hög prestanda. Excanto är experter på IaaS och hybrida molntjänster, och levererar tjänsten Excanto eDesktop, en säker virtuell lösning, som kan nås från vilken PC eller mobiltelefon som helst.

– Det är en rasande snabb teknisk utveckling i fastighetsbranschen, som i flera andra branscher. Med Excanto tar vi nu ytterligare steg för att bli kundens bästa partner för digitalisering, säger Mjøs.

TeleComputing har köpt fem andra företag under året, och förstärkningen av rådgivningskapaciteten är viktig. Förvärvet av integrationsspecialisten iBiz Solutions i våras, och de nyligen förvärvade IT-företagen 99X, Keystep, Digisys och LanTeam, är centrala för TeleComputings planer på ytterligare tillväxt.

– Kunderna vill öka nyttjandet av molntjänster, men önskar mer hjälp och råd på vägen dit. Vi märker också större efterfrågan på bra integrationslösningar och säkerhetstjänster, och målet är att ha det starkaste erbjudandet inom hybrida molntjänster som plattform för digital transformation, säger Mjøs.

Marcus Lindstedt, VD för Excanto, tycker att Excanto tjänster passar bra med TeleComputings tjänsteutbud och kompetens inom hybrida molnlösningar, IT-drift och integrationer. – Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör på den nordiska marknaden och kan erbjuda våra kunder bättre tjänster till en marknad i starkt tillväxt, säger Lindstedt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>