Hem SYSCO SYSCO växer i Sverige

SYSCO växer i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Det norska IT-bolaget SYSCO förvärvar aktiemajoriteten i svenska konsultbolaget UPSYS AB och får därmed en mycket kompetent och skicklig konsultavdelning även i Sverige. Sysco har stor och väldokumenterad expertis inom ny teknik samt en historia som Nordens största Oracle expert.

SYSCO växer i Sverige 2

SYSCOs VD Dagfinn Ringås

UPSYS AB har sina rötter i universitetsvärlden och startades 1990 av några studenter från Uppsala Universitet, idag har företaget 25 anställda i Uppsala och Stockholm med fokus på IoT, Data Science och Contact Center.

– UPSYS signum är högutbildad personal med hög teknisk kompetens, vilket passar väldigt bra ihop med SYSCOs profil. Samtidigt delar vi samma ambition om att bygga en professionell organisation i Norden. Tillsammans med SYSCO har vi nu en helt andra muskler och möjligheter att driva spännande utvecklingsprojekt i teknikens framkant, säger UPSYS VD Thomas Gawron.

SYSCO har följt den svenska marknaden under några år och etablerat sig i Danmark genom förvärvet av Basecare förra året. Nu stärks den internationella verksamheten ytterligare och SYSCO planerar att växa ännu mer i Sverige.

– Vi växer kraftigt och ser en stor efterfrågan på våra tjänster även i Sverige och Danmark. Förvärvet av UPSYS ger oss möjlighet till ytterligare tillväxt utomlands genom lokal närvaro och utökad expertis, säger SYSCOs VD Dagfinn Ringås.

SYSCO skiljer sig från andra IT-företag i vad vi kallar ”vår gyllene kompetenstriangel”. Det betyder att vi är experter inom energibranschen, har expertis inom ny teknik som Microsoft Azure, Google Cloud och Kafka och en historia som Nordens största Oracle expert. Många företag har alla de här tre plattformar, men för att kunna generera vinst måste man få de att fungera tillsammans.

Molnplattformar måste också fungera tillsammans. Microsoft och Oracle lanserade nyligen ett helt nytt molnsamarbete i form av en direkt koppling mellan Oracles autonoma molntjänster och Microsoft Azure, och där har de globala jättarna valt SYSCO som partner i Norden.

– Ingen är bättre positionerade för att hjälpa kunderna med ovanstående än SYSCO, och vi är naturligtvis mycket stolta över att Microsoft och Oracle har valt att arbeta med just oss ​​inom det här området, säger Frank Vikingstad, chef för SYSCOs internationella verksamhet. Det här innebär att vi kan hjälpa våra kunder att flytta större och mer affärskritiska system till molnet och optimera kopplingen mellan de olika molntjänsterna med avseende på kvalitet, funktionalitet och pris.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>