Tele2 slutar lagra trafikdata
Hem NYHETER Tele2 slutar lagra trafikdata

Tele2 slutar lagra trafikdata

Publicerat av: Redaktionen

Efter EU-domstolens dom i det så kallade datalagringsmålet igår har nu Kammarrätten i Stockholm förordnat att det föreläggande som PTS tidigare riktat mot Tele2 om att Tele2 ska lagra data, tills vidare inte ska gälla (inhibition).

Beslutet innebär att Tele2 nu omedelbart kommer att sluta lagra data enligt datalagringskraven samt radera den data som redan lagrats enligt Tele2 slutar lagra trafikdatanämnda krav.

Att kammarrätten nu agerar i enlighet med den dom som EU-domstolen förkunnade igår gör att den huvudregel som gällde innan datalagringskraven infördes återigen blir gällande. Den huvudregeln innebär att den data som Tele2 inte behöver för att kunna tillhandahålla tjänster eller har samtycke från kunderna att hantera ska raderas.

– Det är positivt att kammarrätten så skyndsamt agerar i enlighet med EU-domstolens dom. Vi ser nu fram emot en ny lagstiftning som tillgodoser både den personliga integriteten och brottsbekämpande myndigheters möjlighet att göra sitt jobb, säger Stefan Backman, Chefsjurist Tele2.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00