Untitled 7
Hem NyheterNÄTVERK TELIA FÅR FÖRNYAT FÖRTROENDE AV REGION SKÅNE

TELIA FÅR FÖRNYAT FÖRTROENDE AV REGION SKÅNE

Publicerat av: Redaktionen

Telia får fortsatt förtroende från Region Skåne och fortsätter som helhetsleverantör av telefonitjänster, datanät, säkerhetstjänster, kontaktcenter samt tjänster för stödsystem.

Telia har vunnit upphandlingen som omfattar en avtalsperiod om upp till tolv år inklusive förlängningsoption.

Regionen uppskattar själva avtalsvärdet upp till närmare 4 miljarder kronor under avtalsperioden, som även inkluderar tjänster från dotterbolaget Cygate, inom bland annat säkerhet och nät.

Avtalet med Telia innebär att Region Skåne kommer få en säker, flexibel och skalbar helhetslösning för att hantera regionens totala kommunikationsbehov. Det förnyade avtalet innehåller en modernisering av dagens plattformar men även nya tjänster som skapar förutsättningar för regionens fortsatta digitala utveckling och ambition att överträffa de mål som satts inom ramen för ”Skånes Regionala utveckling 2030”.

Untitled 7Ett nytt stort område inom avtalet är realtidspositionering av till exempel medicinskteknisk utrustning på sjukhus för att minska springtid, där Telia kommer bli en helhetsleverantör.

Under avtalsperioden kommer Telia också att säkerställa en successiv förflyttning av kommunikationslösningar baserat på 2G/3G till 4G/5G. Telias dotterbolag Cygate kommer även fortsättningsvis leverera säkerhetstjänster samt drift och förvaltning av regionens nätinfrastruktur.

– Vi är oerhört stolta och glada över att få fortsatt och utökat förtroende från Region Skåne. Detta är sannolikt ett av de största och mest omfattande avtalet kring kommunikationstjänster som har gjorts i Sverige och vi ser fram emot att fortsätta stötta regionen på dess digitala resa, säger Tobias Larsson, chef, Telias företagsaffär.

Telia har varit Region Skånes helhetsleverantör av tele- samt datakommunikationstjänster sedan 2012.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>