Telia startar ett partnerprogram för 5G- Volvo först att ansluta sig
Hem NYHETER Telia startar ett partnerprogram för 5G- Volvo först att ansluta sig

Telia startar ett partnerprogram för 5G- Volvo först att ansluta sig

Publicerat av: Redaktionen

Telia startar ett partnerprogram för 5G-utveckling.

Telia startar ett partnerprogram för 5G- Volvo först att ansluta sig 2Programmet riktar sig till svenska företag som vill utforska nya teknologier och testa nya affärsmodeller. Första partner att ansluta sig är Volvo Construction Equipment.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kommer att testa 5G-aktiverad teknik primärt på fjärrstyrda maskiner och automation vid sin forsknings- och utvecklingsenhet i Eskilstuna. Samarbetet med Volvo CE innebär att Telia nu även fokuserar på tillverkningsindustrin för 5G. Här ställs det extrema krav på låga svarstider och höga datahastigheter och 5G kommer vara en viktig teknik som möter industrins krav.

Det fördjupade samarbetet mellan Volvo CE och Telia är en utveckling av ett sen tidigare pågående projekt för gruvbranschen, det så kallade PIMM-projektet där Boliden, Telia, Ericsson, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och LTU alla bidragit med sin absoluta spjutspetsteknik och kunskap inom digitalisering och automation. Företagen och organisationerna har gått samman för att utforska vad nästa generations mobilkommunikationsteknik 5G kan innebära för affärsmodeller och den livsnödvändiga kommunikationen i en gruva.

-Fördelarna med 5G när det gäller snabbhet innebär ett stort steg framåt för oss. Inom byggbranschen öppnas en stor potential för bearbetning av mobil data och hur våra maskiner kommer kunna kommunicera och interagera på distans. Att ta täten för den digitala revolutionen genom Telias partnersamarbete och utveckla ny teknik är en gamechanger för Volvo CE, förklarar Patrik Lundblad,  Senior Vice President of Technology Volvo CE

Syftet med partnerprogrammet är att tillsammans med partners ge tillgång till innovationsmiljöer med ny teknik som 5G, för att kunna genomföra innovations- och serviceutveckling inom branscher som industrin, transport, räddningstjänst, polis, och hälsovård.

-Vi är oerhört glada över att Volvo CE som första kund anslutit sig till partnerprogrammet. Vi på Telia bidrar med vår erfarenhet av mobil teknologi och möjligheterna att affärsutveckla och bygga allt från uppkoppling till färdiga lösningar. Vi har dessutom nyligen tecknat ett avtal med KTH om att bygga en testmiljö för 5G på KTH Campus i Stockholm för att också skapa en koppling till universitetssverige och därmed ytterligare bredda våra samarbeten, förklarar Mats Lundbäck, CTO Telia Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00