Temadagen Digitalidag ska få fler att ta del av den digitala utvecklingen
Hem NYHETER Temadagen Digitalidag ska få fler som kan ta del av den digitala utvecklingen

Temadagen Digitalidag ska få fler som kan ta del av den digitala utvecklingen

Publicerat av: Redaktionen

Örebro kommun är en del av Digitalidag, en årliga och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Tillsammans med andra aktörer gör Örebro kommun en kraftsamling för att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen.

Temadagen Digitalidag arrangeras på Kulturkvarteret den 13 oktober kl. 12.15-17.30.

– Vi vill sänka trösklarna och öka tillgängligheten till det digitala genom att få folk att våga. Målet med temadagen är att få människor att vilja och kunna ta del av den digitala utvecklingen, därför blir det en bredd av aktiviteter så att det ska finnas något för både nybörjaren och den som redan är intresserad, säger Maja Edberg, bibliotekarie.

Föreläsningar och hjälphörna
Under temadagen kommer det hållas föreläsningar och panelsamtal. Bland annat kan besökarna lyssna på samtal om AI och de som vill får prova AI själva, det blir föreläsningar om säkerhet på nätet, att bli vän med tekniken och så kan besökarna lära sig ta bättre foton med mobilen.

Temadagen Digitalidag ska få fler att ta del av den digitala utvecklingen

Temadagen Digitalidag arrangeras på Kulturkvarteret den 13 oktober kl. 12.15-17.30.

Det kommer även att finnas utställare som ger inspiration och information om bland annat digital vård, e-tjänster och digitala betalningar, samt en hjälphörna dit besökarna kan gå för att få hjälp att använda olika digitala tjänster.

Läs mer om Örebro kommuns deltagande i Digitalidag.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00