VIPRE Security Groups lanserar en ny kraftfull EDR-lösning (Endpoint Detection & Response) för små och medelstora företag
Hem SÄKERHET VIPRE Security Groups lanserar en ny kraftfull EDR-lösning (Endpoint Detection & Response) för små och medelstora företag

VIPRE Security Groups lanserar en ny kraftfull EDR-lösning (Endpoint Detection & Response) för små och medelstora företag

Publicerat av: Redaktionen

VIPRE Security Group, ett branschledande och prisbelönt globalt företag inom cybersäkerhet, integritet, data och användarskydd, presenterade i dag lanseringen av sin senaste cybersäkerhetslösning:

VIPRE Endpoint Detection & Response (EDR). VIPRE EDR är utformad för att hjälpa små och medelstora företag och de IT-partner som betjänar dem att navigera i den komplexa EDR-administrationen med en enda lättanvänd konsol.

VIPRE EDR är en högpresterande, molnbaserad lösning utan de svårigheter som användarna tidigare har kunnat förvänta sig av EDR-system. Den avancerade tekniken ger bättre detektion och upptäcker mer avvikande beteende än vad användarna skulle få från fristående antivirusfil-, process- och nätverksanalyslösningar, samtidigt som den innehåller undersöknings- och åtgärdsverktyg för att förkorta svarstiden.

VIPRE EDR-lösningen kretsar kring kärnprinciperna för detektion, utredning, inneslutning och reparation – att förvandla hot till underrättelser och rekommendera nästa steg till säkerhetspersonal, eftersom det inte räcker med att bara identifiera ett hot.

Fördelar med VIPREs Endpoint Detection & Response:

  • EPP/nästa generations antivirus: Baserat på VIPRE Endpoint Cloud skannar VIPRE EDR löpande filer, processer och nätverksaktivitet efter kända och okända hot och varnar omedelbart vid misstänkt beteende.
  • Exploateringsskydd: Blockerar proaktivt nätverkshot genom inbyggt DNS-skydd, intrångsskydd och förhindrande av exploatering i webbläsaren.
  • Korrelerat beteendeprogram: Analyserar slutpunktsbeteende djupare för att spåra ny eller misstänkt aktivitet på alla enheter. Potentiella hot visas på molnkonsolen med detaljerad telemetri av all relaterad aktivitet för vidare analys.
  • Slutpunktsisolering: Förhindrar hotspridning genom att snabbt isolera en berörd enhet i nätverket. Endast administratörer kan hantera och interagera med enheten externt tills utredningen är klar.
  • Visualisering av hothändelser: Visar och åtgärdar snabbt allt hotbeteende från en central plats. Ger förståelse för hur och när ett potentiellt hot påverkade system, inklusive alla aspekter av slutpunktsaktivitet som är relaterade till hotet – alltså all användar-, process-, fil- och nätverksaktivitet.
  • VIPRE Security Groups lanserar en ny kraftfull EDR-lösning (Endpoint Detection & Response) för små och medelstora företagRemote Shell: Gör en ännu djupare analys av vad som hänt vid slutpunkten genom enkel rapportering som ger administratörer omedelbar åtkomst till fjärrenheten – ingen speciell installation krävs.
  • Sandbox för misstänkta filer/länkar: Inbyggd möjlighet att förgöra filer och länkar i en privat moln-sandlåda för djup analys och forensisk undersökning.
  • Integrerad sårbarhetshantering: Täpper till potentiella säkerhetsluckor med integrerad app-skanning och sårbarhetshantering.

 VIPRE EDR: Avkodning av EDR för små och medelstora företag
”VIPRE Security Group inser att många av dagens EDR-lösningar är alldeles för komplexa för genomsnittliga verksamheter som saknar en stor och erfaren IT-personal. Därför är VIPRE EDR enkelt att använda och resurskänsligt – och håller organisationer skyddade, men inte överväldigade av larmtrötthet”, säger VIPREs produktchef Usman Choudhary.

 Inbyggt i kärnan av VIPREs topprankade Endpoint Security Cloud EPP-plattform börjar skyddet med omfattande övervakning och automatisk blockering av skadlig aktivitet i all fil-, process- och nätverksaktivitet vid slutpunkten. Detta skydd inkluderar övervakning av DNS-, webb- och nätverksexploatering samt AI-driven registrering av skadligt processbeteende.

Lösningen ger användarna en möjlighet att titta djupare på slutpunktsbeteende för att spåra ny eller misstänkt aktivitet som är korrelerad mellan alla motorer. Potentiella hot visas på VIPRE EDR-molnkonsolen med detaljerad telemetri av all relaterad aktivitet så att ytterligare analys av grundorsak, ingångspunkt och åtgärd kan utföras.

Dessutom ger lösningen slutpunktsisolering för att förhindra att hot sprider sig genom att snabbt isolera en påverkad enhet i nätverket. Endast utvalda medlemmar kan administrera och interagera med enheten tills en utredning är klar och påverkade system, inklusive alla aspekter av slutpunktsaktivitet relaterade till hotet, har åtgärdats.

VIPRE EDR-lösningen innehåller även en kraftfull händelsehanteringsportal som effektivt spårar alla öppna hot. När hoten väl har identifierats kan de undersökas för att fastställa grundorsaken, spridning och Indicators of Compromise (IoC) så att begränsning, åtgärdande och förstärkning kan göras med hjälp av integrerade verktyg.

”De flesta EDR-lösningar är enormt komplexa och kan vara överväldigande för små och medelstora företag med begränsade IT-resurser”, säger Choudhary. ”Efter att ha undersökt marknaden och sett var andra EDR-lösningar inte uppfyllde våra kunders behov skapade vi VIPRE EDR för att möta deras otillfredsställda behov.”

I nästan 30 år har VIPRE Security Groups främsta mål varit att tillhandahålla enkla lösningar för att skydda mot onlinehot, både befintliga och nya, i en ständigt växande, digitalt uppkopplad värld. VIPRE skyddar fler än 20 miljoner slutpunkter, behandlar fler än 1,2 miljarder e-postmeddelanden och betjänar fler än 50 000 kunder varje månad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00