Hem Säkerhet 61% av alla företag använder redan IoT-plattformar trots säkerhetsrisker

61% av alla företag använder redan IoT-plattformar trots säkerhetsrisker

Publicerat av: Redaktionen

Användandet av IoT-plattformar ökar kraftigt inom i stort sett i alla branscher, visar en ny rapport från Kaspersky.

61% av alla företag använder redan IoT-plattformar trots säkerhetsrisker 3Samtidigt ökar attackerna mot denna typ av system.

Kasperskys rapport visar att nästan två tredjedelar av företagen i världen implementerade IoT-applikationer under 2019. Ökningen var högst inom hotell- och restaurangbranschen (från 53% 2018 till 63% 2019), inom sjukvården (från 56% till 66%) och i bank- och finansbranschen (från 60% till 68%).

Samtidigt uppger Kaspersky att 28% av verksamheterna som utnyttjar IoT att de utsatts för cybersäkerhetsincidenter som riktats specifikt mot uppkopplade enheter. Utvecklingen gör att det finns stora behov av att skydda IoT-system på ett effektivt sätt.

Kaspersky ger följande rekommendationer för att öka säkerheten kring IoT-system:

  • Utvärdera säkerhetsstatusen på din enhet innan den implementeras.
  • Genomför regelbundna säkerhetsrevisioner och förse säkerhetsteamet som ansvarar för att skydda IoT-system med aktuell information om säkerhetsläget.
  • Upprätta procedurer för att få information om relevanta sårbarheter i programvara och applikationer samt tillgängliga uppdateringar för att garantera korrekta och snabba svar vid eventuella incidenter.
  • Implementera cybersäkerhetslösningar som är designade för att analysera nätverkstrafik, samt upptäcka och förhindra nätverksattacker inom IoT-system.
  • Använd IoT-enheter som är designade på ett säkert sätt. Kaspersky IoT Secure Gateway säkerställer säkerhetsbeteendet av sig själv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>