Tele2 och Elisa inleder samarbete för att förbättra telekomtjänster för företag i Norden

Elisa, en finsk pionjär inom telekommunikation och digitala tjänster, och den svenska telekomutmanaren Tele2 AB (”Tele2“) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) har inlett ett samarbete som möjliggör effektivare hantering av kommunikationslösningar för de båda företagens kunder i Norden.

Tele2 och Elisa inleder samarbete för att förbättra telekomtjänster för företag i Norden 1
Fredrik Stenberg, chef för stora företag på Tele2.

Samarbetet gör det möjligt för företag som har verksamhet i flera länder i Norden att ha en partner för kommunikation och IT-tjänster, vilket möjliggör en gemensam monitorering av kundens tjänster. Samarbetet gör det också möjligt för Elisa och Tele2 att ge kunderna en bättre servicehantering och vid behov en snabbare felhantering.

– Samarbetet med Tele2 är perfekt för Elisa. Förutom att ha en gemensam servicehantering, så delar Elisa och Tele2 också gemensamma värderingar. Sverige är en stor marknad med flera företag som bedriver verksamhet både i Sverige, Finland och globalt. Sammantaget kompletterar samarbetet vårt globala partnernätverk utmärkt. Med nätverksautomation och end-to-end-servicehantering kan vi nu hjälpa kunderna att hantera deras verksamhet runtom i Norden, säger Timo Katajisto, verkställande direktör, företagskunder från Elisa.

– Samarbetet med Elisa gör det möjligt för våra företagskunder att använda våra  tjänster för obegränsad kommunikation i Norden. Elisa är den första operatören i Finland som lanserar 5G och i kombination med vårt enastående fasta och mobila nätverk är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att bli en mycket stark och attraktiv aktör på den nordiska telekommarknaden, säger Fredrik Stenberg, chef för stora företag på Tele2.

Samarbetet möjliggör att företag som gör affärer både i Sverige och Finland kan få skräddarsydda tjänster där de kan använda antingen lokala eller globala tjänster. Samarbetet inkluderar även  mobila tjänster och roaming i båda länderna.