Hem NYHETER Advania köper Itello

Advania köper Itello

Publicerat av: Redaktionen

Med uppköpet av Itello intar Advania en betydande position på Norges IT-infrastrukturmarknad – på ett år går omsättningen från 0 till 600 miljoner NOK.

Advania köper Itello 2

Ole Anders Wilskow Jenssen och Espen Hartz

Samtliga 19 anställda från Itello följer med till Advania. När företagen nu förenar sin expertis står personlig, erfaren och dedikerad kundkontakt i fokus.

Efter stora framgångar i Sverige och Island meddelade Advania Norge i september 2018 sitt intresse av den norska infrastrukturmarknaden. Satsningen startade med anställning av flera personer från branschen och förstärktes ytterligare i och med uppköpet av Stepper. Både erfarna säljare och en väletablerad nätbutik följde med uppköpet. Redan under det första verksamhetsåret passerade Advanias omsättning inom infrastruktur 140 miljoner NOK.

När Advania nu köper Itello ökar detta betydligt och den årliga omsättningen inom infrastruktur hamnar på över 600 miljoner NOK i Norge och 2,3 miljarder NOK i Norden. Itello kommer dessutom in med en stark position i den offentliga sektorn. Detta kompletterar Advania Norge väl, som hitintills inriktat sig mot det privata näringslivet.

Itello startades 2007 av Ole Anders Wilskow Jenssen, Lars Borgestrand och Øystein Wilskow Jenssen, vilka alla fortfarande arbetar i företaget. Itello uppvisar under 12 år en stabil tillväxt med sitt breda utbud av IT-produkter, programvaror och tjänster.

– Vi har gjort en spännande resa så här långt i Itello, men nu ser vi fram emot att bli en del av en stor nordisk aktör. Tillsammans blir vi starkare, vilket gynnar både kunder och anställda. Vi får ett omfattande produktutbud och kan i ännu större utsträckning utmana de största aktörerna på den norska marknaden, säger Ole Anders Wilskow Jenssen, CEO Itello.

Advania Norge har länge varit kända som leverantör av affärssystem (ERP). Den delen av företaget kommeratt fortsätta leverera bra och stabila tjänster.

Planerar fler uppköp
– Itello är vårt andra uppköp på mindre än ett år och vi nöjer oss inte med det, säger Espen Hartz, CEO Advania Norge.

Han berättar att det är naturligt för Advania Norge att se på sina systerföretag i Advaniakoncernen och deras framgångar med att erbjuda fler IT-tjänster. På mindre än ett år har Advania Norge etablerat ett nytt ben att stå på i och med IT-infrastruktur.

– Nu är vi både ett bemanningsföretag med konsultverksamhet inom affärssystem (ERP) och en leverantör av infrastruktur med tjänster, program- och maskinvara. Med uppköpet av Itello kan vi ta oss an fler och större kunder. Prestation- och kompetenskulturen från ERP blir en central del av det företag vi håller på att skapa, säger Hartz.

Han understryker att Advania även i fortsättningen ska skilja sig från andra leverantörer genom att lägga stort fokus på personlig kontakt och uppföljning med kunderna.

Advaniakoncernen är en av Nordens största teknikleverantörer
– Advania har en offensiv tillväxtstrategi, både naturligt och genom uppköp i Norden. Genom uppköpet av Itello blir vi betydligt större på den norska marknaden och det är otroligt spännande att Advania Norge nu blir ännu mer relevanta som partner för både befintliga och nya kunder, säger koncernchef Mikael Noaksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00