Ahlstrom-Munksjö väljer SAP för att transformera sin verksamhet

Ahlstrom-Munksjö som är globalt ledande inom fiberbaserade material har valt att gå över till SAP:s molnbaserade affärslösning.

Ahlstrom-Munksjö väljer SAP för att transformera sin verksamhet 1Syftet med övergången är att effektivisera verksamheten och stärka kundupplevelsen. Ahlstrom-Munksjö har vuxit kraftigt de senaste åren och har i dag en blandad miljö med olika system och processer. Den nya lösningen ger en samlad bild av företagets mer än 40 fabriker så att man kan optimera materialflöden och kundleveranser – och arbeta med utveckling på ett smidigare sätt.

– SAP S/4HANA kommer att leda till kostnadsbesparingar vid till exempel upphandlingar. Systemet hjälper oss med affärsplanering och prognoser, stöder lageroptimering och gör att vi kan utveckla gemensamma arbetsmetoder över hela företaget. Det är fantastiskt att gå in i denna spännande resa tillsammans med en stark partner, säger Kristiina Lammila, CIO på Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom-Munksjö har valt SAP S/4HANA Cloud, ett molnbaserat ERP-system från SAP. Där ingår också koncernrapportering,  koncernbokföring och SAP Treasury, samt SAP Ariba för inköp, SAP Integrated Business Planning för enhetlig affärsplanering, SAP Supply Chain för enhetligt stöd och support av leveranskedjan,  plattformslösningen SAP Cloud Platform, SAP Analytics Cloud och HR-lösningar från SAP SuccessFactors.