ALSO lanserar den tjänstbaserade arbetsplatsen

ALSO gör det möjligt för sitt nätverk av partners att skapa säkra IT-miljöer för kontor med bara några klick och med en tydlig och förutsägbar månadskostnad.

ALSO har presenterat den tjänstbaserade arbetsplatsen som ett koncept för sitt nätverk av partners över hela Europa. Det unika konceptet är en helhetslösning för små och medelstora företag som behöver IT-tjänster – maskinvara, programvara, licenser, tjänster, finansiering och support i ett och samma paket. WaaS innebär skalbara, flexibla och lätthanterliga IT-tjänster för små och medelstora företag, med en tydlig månadskostnad på en och samma faktura samt administration via ALSO Cloud Marketplace.IT-Kanalen.se

“Vi vill ge vårt partnernätverk funktioner i världsklass och nya affärsmöjligheter. Med WaaS kan våra partners leverera en säker och enkel skalbar lösning till sina kunder. Detta gör att de kan fokusera på sina kundrelationer och sin kärnverksamhet och slipper omständliga rutinuppgifter. Våra partners har själva direkt tillgång till alla tjänster när de behöver dem”, säger Niko Peltoranta, ansvarig för den europeiska konsumentmarknaden på ALSO.

Genom WaaS är hela ALSOs fysiska och digitala utbud tillgängligt, inklusive support. ALSO Cloud Marketplace står för plattformen och automatiseringen som gör det hela möjligt: beställningar och fakturering samt resurs-, livscykel- och licenshantering.

Marcus Rieck, VD för Heidelberg-återförsäljaren Aluxo IT GmbH, var en av de första partners i Tyskland som kunde erbjuda WaaS. Han sade: “I grund och botten spelar det ingen roll om min kund har en eller femtio anställda – WaaS ger tillgång till de grundläggande IT-funktionerna i skalbar form med en förutsägbar månadskostnad och utan inledande investering. Jag kan bygga upp en fungerande och säker IT-kontorsmiljö med hjälp av tjänstkatalogen på bara några minuter och sedan tillföra mina egna expertkunskaper och värden till paketet.”

WaaS kommer att finnas tillgängligt i 15 ALSO-länder i slutet av 2016, efter att de första leveranserna redan gjorts i Tyskland, vilket skapar nya möjligheter för tiotusentals partners.

Post Comment