Amerikanska flottan väljer Lockheed Martin och IFS för leverans av intelligent fartygs- och flygplansunderhåll
Hem NYHETER Amerikanska flottan väljer Lockheed Martin och IFS för leverans av intelligent fartygs- och flygplansunderhåll

Amerikanska flottan väljer Lockheed Martin och IFS för leverans av intelligent fartygs- och flygplansunderhåll

Publicerat av: Redaktionen

IFS lösning ska stötta planering och utförande av verksamhetskritiskt underhåll, som del av den amerikanska flottans N-MRO-initiativ.

Amerikanska flottan väljer Lockheed Martin och IFS för leverans av intelligent fartygs- och flygplansunderhållDen amerikanska flottan har vänt sig till det multinationella säkerhets-, flyg- och rymdbolaget Lockheed Martin och affärssystemsföretaget IFS för att leverera en intelligent lösning för underhåll.

Lösningen kommer att bidra till den amerikanska flottans digitala transformation genom att sammanföra informationen från ett flertal interna system till ett enda modernt och responsivt logistikinformationssystem. Lösningen kommer att göra det möjligt för anställda att lägga mer tid och fokus på sina uppdrag och mindre tid på reparationer av flygplan och fartyg.

IFS lösning omfattar funktioner för planering och genomförande av underhåll, reparation och översyn av fler än 3000 enheter inklusive flygplan, fartyg och landbaserad utrustning. N-MRO-lösningen (underhåll, reparation och drift för marinen) kombinerar artificiell intelligens med möjligheten att skapa digitala tvillingar och prediktiv analys för att förutse och reagera på eventuella problem med utrustningen innan de uppstår. Detta kommer att bidra till förbättrat underhållsstöd, leveranslogistik, hantering av flottan i realtid och många andra funktioner för fler än 200 000 sjömän.

Efter en omfattande utvärderingsprocess där man jämförde konkurrerande system valde den amerikanska flottan (U.S Navy) Lockheed Martin tillsammans med IFS erkända branschspecifika funktionaliteter, som redan används av några av världens största verksamheter inom flyg- och försvarsindustrin. Med ytterligare stöd från mjukvaruutvecklaren Beast Code, kommer lösningen inledningsvis att användas på ett antal av den amerikanska flottans stationeringar för att hjälpa sjömän och marinkårens underhållspersonal att bryta ner operativa silos, och arbeta mot ett gemensamt arbetsflöde för underhåll över samtliga av fartygens och flygplanens plattformar.

Denna digitala transformation av den amerikanska flottans underhållssystem kommer att innebära att tillgångar och data konsolideras till en central databas, som visualiseras för användarna med en intuitiv och mobilvänlig upplevelse. Detta initiativ kommer att leda till att man får tillgång till mer korrekt data, effektiva arbetsflöden, samt färre driftstopp och oplanerat underhåll. Genom att N-MRO ger tillgång till IFS lösning för materiell beredskap – Total Asset Readiness® – kommer den amerikanska marinen vara trygg med att alltid ha tillgång till den information som behövs för att uppnå sina mål inom materiell beredskap och operationell tillgänglighet. Exempelvis kan marinpersonal enkelt rapportera in och dokumentera fel, beställa reservdelar och rapportera slutförda arbeten på plats, vilket minskar tiden som arbetet behöver pausas samtidigt som den data som används blir mer korrekt, vilket förbättrar såväl planering som upphandling.

– Vårt mål är att skapa värde genom hela U.S. Navys komplexa och geografiskt utspridda verksamhet samt optimera dess uppdragskritiska underhållsprocesser, säger Reeves Valentine, Vice President of Enterprise Sustainment Solutions på Lockheed Martin. Vi vill ge marinens personal fler möjligheter och verktyg som är enkla och effektiva att använda, med intuitiva gränssnitt, effektiva arbetsflöden och tidsbesparande och intelligenta funktioner. IFS utmärkte sig genom att tillhandahålla alla dessa funktioner i en och samma lösning.

– Vi är stolta över att vara del av N-MRO, som kommer att sätta en ny global standard för den materiella beredskap vi kallar Total Asset Readiness och sättet försvarsverksamheter hanterar underhåll och logistik på, såväl på land som på vatten, säger Scott Helmer, President, Aerospace & Defense, på IFS. Flyg och försvar har länge varit nyckelbranscher för IFS och detta avtal är ett bevis för detta och ett tydligt resultat av vår långsiktiga strategi och fokus. Genom att arbeta med Lockheed Martin och den amerikanska flottan tar vi redan stora steg framåt och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00