Aruba-vd: ”Vi måste växa tillsammans med våra partner”
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba kliver på smb-tåget med utökat partnerprogram

Aruba kliver på smb-tåget med utökat partnerprogram

Publicerat av: Redaktionen
Maria Tiderman, Aruba Networks

Maria Tiderman, Arubas Sverige-chef.

Många vill vara med när smb-marknaden för wlan-lösningar växer. Ruckus och Meru har redan tagit klivet. Nu gör även Aruba med sverigechef Maria Tiderman det.

Aruba är knappast leverantören som mindre företag går till i första hand. Prislappen brukar vara i saftigaste laget och leverantörer som Ubiquiti och Zyxel kanske legat närmare till hands. Nu blir det ändring, hoppas i vart fall Aruba själva, när de utvecklar sitt partnerprogram för att locka just mindre kunder och återförsäljare som vänder sig till dessa.

– Vi har sett ett ökat intresse från små och medelstora företag i fråga om Aruba Instant. Att Arubas lösningar blivit ett intressant alternativ för en ny kundkategori är en trend som vi förstås gärna vill kunna följa med i och då behöver vi ge ett bättre stöd till våra partners som arbetar mot dessa företag, säger Maria Tiderman, Sverigechef på Aruba Networks.

Ny stödfunktion

Det är främst produkterna i deras så kallade 200-serie som driver den här utvecklingen och leverantörens EMEA-kanalchef Frederic Saint-Joigny säger att de ser ”hundratals återförsäljare som växer” med den typen av produkter och kunder. Man inrättar nu en särskild stödfunktion, ett så kallat kompetenscenter, för den här kategorin.

– Med ett centraliserat kompetenscenter för detta segment kan Aruba ge en enkel, tillgänglig support för existerande och nya partners. Kompetenscentret använder lokala språk och kan ge support via telefon, e-post och chatt, säger han.

Aruba är inte ensam bland de klassiska enterprise-leverantörerna om att vilja ta en del av den växande smb-kakan. Under förra året lanserade konkurrenten Ruckus produkter som vänder sig till segmentet, under varumärket Xclaim. Även Meru Networks börjar vända sig mot mindre kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00