Atea ansluter sig till EICC
Hem NYHETER Atea ansluter sig till EICC

Atea ansluter sig till EICC

Publicerat av: Redaktionen

Ateakoncernen är den första it-återförsäljaren i Europa som ansluter sig till EICC.

Genom samarbetet kommer Atea få ökad insyn i leverantörskedjan och säkerställa kunders krav på hållbara leveranser.

– Det är ett avgörande steg i Ateas hållbarhetsresa. Våra kunder vill se ett ökat engagemang och att vi trycker på för att nå framsteg i frågor om arbetsförhållanden, mänskliga rättigheter och miljö inom leverantörsledet, säger Chiara Selvetti, hållbarhetsspecialist på Atea.

Atea ansluter sig till EICC 1

Deborah Albers, vice ordförande hållbarhet EICC och Chiara Selvetti, hållbarhetsspecialist Atea

EICC, Electronic Industry Citizenship Coalition, är en sammanslutning med drygt 110 it-bolag och uppskattas omfatta 6 miljoner arbetare. Organisationen är kunskapsledande vad gäller leverantörskedjan och de standarder och verktyg som behövs för att förbättra villkoren.

– Som medlem i EICC kan Atea driva förändring inte bara i sin egen leverantörskedja utan för hela it-branschen. Tillsammans kan vi genomföra förändringar som inget enskilt företag hade kunnat åstadkomma, Deborah Albers, vice ordförande för hållbarhet på EICC.

– EICC-medlemskapet betyder att Atea har mycket bättre insyn i hur och var våra produkter tillverkas och att vi slår oss samman med andra världsledande företag och därmed kan påverka villkoren för  miljontals arbetare som bidrar till våra it-produkter, säger Chiara Selvetti.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00