AWS flyttar upp storskalig 3D-simulering i molnet
Hem NYHETER AWS flyttar upp nu storskalig 3D-simulering i molnet

AWS flyttar upp nu storskalig 3D-simulering i molnet

Publicerat av: Redaktionen

Storskalig 3D-simulering är en viktig faktor i utvecklingen av städer, samhällssystem och industrianläggningar, men möjligheterna begränsas av hårdvarukrav, kostnader och tidsåtgång. 

De begränsningarna vill Amazon Web Services nu ta bort, genom den nya molnbaserade lösningen AWS SimSpace Weaver, som lanseras i samband med utvecklarkonferensen re: Invent.

När AWS re: Invent avslutades med CTO:n Werner Vogels keynote från scenen, var den snabba utvecklingen av 3D-tillämpningar ett av huvudämnena. Trösklarna för att snabbt och enkelt skapa 3D-objekt har sänkts, inte minst med hjälp av maskininlärning, till en nivå där det idag bara krävs tolv stillbilder av ett föremål för att kunna skapa en naturtrogen 3D-modell av det.

”Inom kort kommer 3D att vara lika genomgripande och lika vanligt förekommande som video på nätet är idag”, säger Werner Vogels.

AWS flyttar upp storskalig 3D-simulering i molnetMen det viktigaste användningsområdet för 3D handlar inte om enskilda objekt, utan hur en mängd olika objekt interagerar i en miljö. Från hur en ny möbel passar in i det egna vardagsrummet till hur morgondagens städer växer fram. AWS lanserade dels en produkt för att skapa digitala tvillingar av platser och objekt, IoT Twinmaker, men huvudnumret var SimSpace Weaver – en helt molnbaserad lösning för att göra storskalig 3D-modellering mer lättillgänglig, mer kostnadseffektiv och snabbare.

”Simuleringar används för situationer som är för komplexa, för farliga eller för dyra för att testa i verkligheten. Till exempel kan inte en stad vänta på att en naturkatastrof slår till för att få reda på om beredskapsåtgärder fungerar”, säger Marcia Villalba, Principal Developer Advocate på AWS.

SimSpace Weaver sammankopplar upp till tio Amazon EC2-instanser och fördela beräkningsbehovet mellan dem. Det gör det möjligt att köra simulationer i enorm skala utan att ha tillgång till egen kraftfull infrastruktur – med upp till en miljon oberoende och dynamiska objekt. Tjänsten hanterar också nätverks- och beräkningsinfrastrukturen vilket gör att användare kan fokusera helt på design, observation och tester av olika scenarion.

Några konkreta exempel är simulering av förväntade människo- och trafikflöden vid planeringen av en ny evenemangsarena, att effektivt skapa nya produktlinjer i en fabrik, och storskalig plantering av skog för att få största möjliga positiva effekt på miljön. Ett sådant projekt, tillsammans med Terraformation, visades upp vid keynoten.

AWS SimSpace Weaver finns tillgängligt för svenska kunder redan idag. Lösningen är tillgänglig utan licenskostnad och kostnaden baseras på användning, beroende på hur många instanser en utvecklare integrerar i simuleringen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00