Bättre brottsutredningar med forensiska metoder
Hem Digitala verktyg Bättre brottsutredningar med forensiska metoder

Bättre brottsutredningar med forensiska metoder

Inom kort startar en ny utbildning vid BTH som är specialdesignad för poliser.

Publicerat av: Redaktionen

I den kommer säkerhetsforskare att lära ut hur brottsbekämpande myndigheter kan få fram bättre underlag i brottsutredningar med hjälp av avancerade forensiska metoder.

Bakgrunden är att brottsutredningar kommer mycket längre då polisen får möjlighet att läsa krypterad information, till exempel olika former av krypterade meddelanden, meddelandetjänster eller krypterade hårddiskar.

– I kursen kommer vi att lära ut hur polisen kan återskapa lösenord med hjälp av avancerade forensiska metoder, säger Anders Carlsson, säkerhetsforskare vid BTH och ansvarig för kursen.

Kursen, som heter ”Decrypt Advanced”, är utvecklad i samarbete mellan European Cybercrime and Education Group, EUROPOL, nationella polismyndigheter samt akademi.

Innehållet bygger bland annat på erfarenheter av olika genombrott i polisutredningar inom EU.

I kursen kommer lärare från BTH att medverka tillsammans med dansk polis

samt medverkande från polisens nationella operativa avdelning, NOA.

Universitet och polisorganisationer har under flera år samarbetat inom European Cybercrime and Education Group för att utveckla kurser inom området för digital bevissäkring som syftar till att höja kompetensen hos polisens utredare.

BTH har byggt upp en expertkompetens inom området och gav till exempel redan 2012 kursen ”Open Source Intelligence” till polisorganisationer inom EU. Läs mer i relaterat innehåll nedan.

Bättre brottsutredningar med forensiska metoder

 

För mer information kontakta Anders Carlsson, e-post: anders.carlsson@bth.se eller telefon: 0455-38 58 28.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>