Canon vinner sju utmärkelser
Hem PRODUKT NYHETERKAMERORCANON Canon vinner sju utmärkelser

Canon vinner sju utmärkelser

Publicerat av: Redaktionen

Canons utskriftstekniker för storformatsproduktion har återigen uppmärksammats i den årliga tävlingen PRINTING United Alliance Pinnacle Awards – med sex Pinnacle Product Awards och en Pinnacle Technology Award.

Colorado M-serien vann kategorin Roll-to-Roll/Hybrid/Flatbed New Technology, och Arizona 135 GT, 1380 GTF, 1380 XTF, 2380 GTF och 2380 XTF gjorde rent hus genom att vinna alla fem kategorierna för UV/Latex Flatbed.

Canon vann dessutom Pinnacle Technology Award för sitt nyligen lanserade och unika vita UVgel-bläck.

Tävlingen Pinnacle Product Award är öppen för alla leverantörsmedlemmar i PRINTING United Alliance och i tävlingen utvärderas produkter som är kommersiellt tillgängliga under 2023. En mycket kvalificerad expertjury från utskriftsbranschen bedömde i år mer än 160 bidrag i 58 kategorier, som täcker tekniker för analogt, digitalt, utmatning och icke utmatning.

Colorado M-serien och UVgel-bläcken imponerade på juryn för Pinnacle Awards

I mars 2023 lanserade Canon den prisbelönta serien Colorado M, en helt moduluppbyggd rullmatad skrivare med två hastighetskonfigurationer och alternativ för vitt UVgel-bläck. Skrivaren baseras på en enda plattform, som kan konfigureras efter kundernas behov. Och den erbjuder enkla uppgraderingar av maskin- och programvara på plats. Användarna får nu möjlighet att förbättra sina skrivare allteftersom kraven förändras. De kan också dra nytta av de unika prestandafördelar som UVgel ger och skriva ut ett bredare urval av applikationer genom att införa det prisbelönta vita UVgel-bläcket. UVgelets unika sammansättning ger täta, ogenomskinliga vita bilder i färre körningar och med färre produktionsproblem, mindre rengöring av munstycken och andra underhållsbehov som ofta förknippas med vitt bläck. Resultatet av allt detta blir jämna, problemfria utskrifter med minimalt spill och optimal produktivitet.

Ända sedan Colorado M-serien lanserades har den hjälpt många användare att öka utskriftsvolymerna och bredda sina erbjudanden med nya, värdefulla tillämpningsområden, som till exempel inredningsdekor. Och serien öppnar nya möjligheter inom detaljhandel och besöksnäring med det vita bläcket och utskriftsalternativ för flera lager.

Canon vinner sju utmärkelserArizona vinner fem Pinnacle Product-utmärkelser

I år vann Arizona-familjen samtliga fem kategorier för UV/Latex.

  • Arizona 135 GT – UV/Latex Flatbed (under $100K)
  • Arizona 1380 GTF – UV/Latex Flatbed ($100K – $200K)
  • Arizona 1380 XTF – UV/Latex Flatbed + White ($100K – $200K)
  • Arizona 2380 GTF – UV/Latex Flatbed ($200K – $500K)
  • Arizona 2380 XTF – UV/Latex Flatbed + White ($200K – $500K)

Under de senaste tre åren har Canon utvecklat Arizona-portföljen på flera sätt, inklusive innovationerna i Arizona 2300-serien år 2020, lanseringen av Arizona 135 (2021) och på senare tid (2023) har FLOW-teknik introducerats för Arizona 1300-serien.

Arizona-familjen är framtagen som stöd för industriella produktivitetsstandarder och för att öka driftstiden med automatiserade förbättringar som minimerar underhållet. De senaste Arizona-modellerna har den prisbelönta, tredje generationens utskriftsteknik VariaDot, som levererar reproduktion av gråskalebilder i hög kvalitet. Och med FLOW-teknik – en innovation från Canon som kombinerar en flatbädd utan zoner för flera källor med speglade tryckluftsdrivna styrpinnar – behövs inte maskering eller tejpmaterial på flatbädden. Därför blir det både snabbare och lättare att växla mellan bord av olika storlek eller form och användarna kan på så sätt göra betydande tidsbesparingar.

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group på Canon Europe: ”Vi är verkligen glada över att återigen blivit hedrade med flera Pinnacle Product-utmärkelser av PRINTING United Alliance, och det känns mycket givande att få bekräftelse i så många olika kategorier för utmatningsteknik. Canons syn på forskning och utveckling i den grafiska storformatsmarknaden drivs av behovet hos våra användare, som vi hela tiden försöker lära oss av. De här utmärkelserna är ett bevis på vårt kundcentrerade tillvägagångssätt och bekräftar effekten av dessa innovativa lösningar hos våra kunders företag. Vi är övertygade om att våra produktlinjer Colorado och Arizona kommer fortsätta möjliggöra för användarna att öka sina vinster, bredda sina applikationsmöjligheter med nya produkter med mervärde och öppna upp nya spännande marknadsmöjligheter, till exempel för inredningsdekor, skyltar och förpackningar.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00