Canons Colorado M-serie med vitt bläck godkänd för 3M MCS garantiprogram
Hem PRODUKT NYHETERKAMERORCANON Canons Colorado M-serie med vitt bläck har godkänd för 3M MCS garantiprogram

Canons Colorado M-serie med vitt bläck har godkänd för 3M MCS garantiprogram

Publicerat av: Redaktionen

Canon meddelar att 3M uppmärksammat Colorado M-seriens exceptionella kvalitet och efter den framgångsrika lanseringen tidigare i år har de nu godkänt seriens vita UVgel 460-bläck som en del av 3M MCS garantiprogram.

Garantiprogrammet ger en försäkran om att högsta kvalitetsstandard uppnås för applikationer som skrivs ut på Colorado M-serien i kombination med UVgel 460-bläck och de av 3M godkända utskriftsmaterialen.

Applikationerna inkluderar fordonsgrafik, skyltar och utställningar, liksom golvgrafik, transparent film och applikationer med flera lager, bland annat fönstergrafik.

Colorado M-serien och UVgel 460-bläcket (inklusive det nya vita bläcket) utsattes för flera ingående tester i kombination med många olika 3M-utskriftsmaterial. Testerna utfördes under 3M:s strikta bedömningsvillkor för att komma ifråga för godkännandet. 3M MCS-garantin erkänns som en pålitlig branschstandard och representerar den mest omfattande, heltäckande garantin för färdig grafik. Garantin ger ett skydd för grafikens avsedda livslängd, inklusive skydd mot blekning, sprickor, nötning, bubblor, missfärgning och många andra aspekter vad gäller grafisk prestanda. På så sätt skapar garantin förtroende både för utskriftsleverantörer och deras kunder att deras bilder kommer att fungera som förväntat under den tryckta grafikens förväntade livslängd.

Canons Colorado M-serie lanserades tidigare i år och utvecklades som en fristående, helt moduluppbyggd plattform som kan konfigureras efter grafiska leverantörers behov och växa med deras verksamhet – med enkla uppgraderingar på plats. Den skalbara serien består av två basmodeller (M3 och M5) som erbjuder ett flertal utmatningshastigheter och möjlighet att uppgradera från en modell till en annan. Båda skrivarna kan även enkelt uppgraderas för att inkludera vitt bläck (M3W och M5W).

Colorado-serien består av Canons mest produktiva 65-tumsskrivare och använder den unika UVgel-bläcktekniken. Serien innehåller de allra bästa aspekterna av alternativa bläcktekniker, till exempel färgomfång och ljusbeständighet för eco-solventa tekniker, och lämplighet för inomhus- och utomhusanvändning – ingen lukt, snabb torktid för latex, produktivt och utskriftsprocessen med UV sker i låg temperatur.

Införandet av det vita UVgel-bläcket i 3M MCS garantiprogram maximerar kundernas bredd så att de kan dra nytta av UVgel-bläckets lovordade prestanda och fördelar i ett heltäckande spektrum av förstklassig grafik – inklusive fönstergrafik, etiketter, inredningsdekor och många applikationer med flera lager.

Canons Colorado M-serie med vitt bläck godkänd för 3M MCS garantiprogram

Canons Colorado M-serie och UVgel 460-bläckuppsättning, som inkluderar vitt bläck, har nu godkänts för 3M MCS garantiprogram

UVgel-bläck ger ett luktfritt, mycket robust resultat, certifierat för inomhusbruk och är mycket tåliga vid utomhusanvändning. För kunderna innebär det noll utsläpp av flyktiga organiska komponenter, inga skadliga luftförorenande ämnen och lägre genomsnittlig bläckanvändning på 5,9ml /m2.

Med mer än 3 000 UVgel-maskiner över hela världen har UVgel-bläcket redan visat sig vara ett hållbart, kostnadseffektivt och mycket produktivt alternativ för latex och eco-solvent teknik.

Woonsik Shim, Vice President, Graphics and Personal Auto Business, på avdelningen för 3M Commercial Branding and Transportation, säger så här: ”På 3M är vi stolta över möjligheten att kunna förse grafiska tillverkare med det bredaste urvalet av förstklassiga utskriftslösningar. Att garantin utökas via vårt samarbete med Canon och deras växande UVgel-portfölj förstärker vårt engagemang för kvalitet och våra kunders framgångar, något som i sin tur ger tillit till tryckt grafik.”

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group på Canon Europe, kommenterar: ”Vi är mycket angelägna om att arbeta med producenter av storformatsgrafik för att utveckla deras produktion och ge dem möjlighet att utnyttja nya tillväxtmöjligheter. Med den nya Colorado M-serien, där själva kärnan är Canons UVgel-teknik, hjälper vi våra kunder göra precis detta genom att tillhandahålla en helt moduluppbyggd skrivarplattform som på ett bekvämt sätt hanterar förstklassiga tillämpningar med vitt bläck. Genom samarbete med viktiga partner som 3M, och genom att ha uppnått den högt ansedda 3M MCS-garantin för M-serien inklusive vitt bläck, står vi bättre rustade än någonsin att möjliggöra för utskriftsleverantörerna att uppfylla den allra högsta kvalitetsstandarden, skapa gränslös kreativitet och öka deras lönsamhet.”

Nu är Colorado 1630, Colorado 1650 och även den nya Colorado M-serien med UVgel 460-bläckuppsättningen (som inkluderar vitt bläck) godkända i 3M MCS garantiprogram.

Canon ser en snabb tillväxt för Colorado-plattformen och patenterad UVgel-teknik och investerade 2020 i en ny modern anläggning vid huvudkontoret i Venlo, Nederländerna. Anläggningen är nu i full drift och ökar stadigt produktionskapaciteten för att kunna klara efterfrågan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00