Cegal gör ytterligare ett förvärv nu i Danmark
Hem NYHETER Cegal gör ytterligare ett förvärv nu i Danmark

Cegal gör ytterligare ett förvärv nu i Danmark

Publicerat av: Redaktionen

Cegal köper det danska Microsoft-företaget Systemtech och utökar därmed sin portfölj på den danska marknaden.

Med uppköpet får Cegal runt 10 nya kollegor i Danmark och utökar sin närvaro i Århus-området.

 Systemtech A/S etablerades 2004 och är en Microsoft-expert som har specialiserat sig på databaslösningar, Microsoft SQL Server samt Azure SQL. Företaget har sju anställda och är baserat i Skanderborg, strax söder om Århus.

Cegal gör ytterligare ett förvärv nu i Danmark

Rafael Gonzalez.

«Med ökad digitalisering och en stark tillväxt av våra kunders datavolymer upplever jag en tydlig önskan om att kunna arbeta mer effektivt med data. Framför allt ökar efterfrågan på att kunna kombinera flera teknologier. Genom att bli en del av Cegal, som inom många områden matchar Systemtech när det gäller värderingar och kundtyper, ser jag stora möjligheter att kombinera vår specialiserade expertis på Microsofts dataplattform med Cegals bredd på andra plattformar som bland annat Oracle. Det gör oss till en ännu mer komplett leverantör av specialiserade databastjänster», säger Managing Director för Systemtech A/S, Bjarne «Rasser» Rasmussen.

En bra match som stärker tjänsteerbjudandet

Cegal och Systemtech är en bra match. Företagen delar samma värderingar och fokuserar på att skapa hög kundnöjdhet. Idag är Cegal en Nordens största teknikleverantör inom Microsoft, Open Source och Oracle-databaser i hybrida molnlösningar. Explosionen av datamängder och alltjämt ökade tillgänglighets- och säkerhetskrav gör att antalet databasteknologier ökar och blir således ännu mer kritiska.

«Vi är glada över att expandera teamet i Danmark. Med Systemtech ombord kan vi nu erbjuda kunder i hela Danmark ett heltäckande erbjudande inom Open Source, Oracle och Microsoft, med 24/7 övervakning och säker drift av affärskritiska databaser», säger Country Manager för Cegal Sverige, Rafael Gonzalez.

Dessutom kommer Cegal att vara närmare kunderna och potentiella medarbetare och därmed skapa mer närhet med geografisk spridning på flera orter. Efter sammanslagningen har Cegal ett 30-tal anställda i Danmark.

Förvärvet beräknas vara klart i början av september och verksamheten kommer att bli en integrerad del av varumärket Cegal under 2022/2023. Värdet på transaktionen offentliggörs inte.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00