Xenit har blivit Kubernetes Certified Service Provider
Hem NyheterNÄTVERK Xenit har blivit Kubernetes Certified Service Provider

Xenit har blivit Kubernetes Certified Service Provider

Publicerat av: Redaktionen

Xenit har blivit Kubernetes Certified Service Provider av Cloud Native Computing Foundation. 

Certifieringen är ett kvitto på Xenits höga kompetens inom Kubernetes och långa erfarenhet av att hjälpa företag att framgångsrikt arbeta med Kubernetes.

Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) är ett program för utvalda tjänsteleverantörer av Kubernetes som tillhandahåller tjänster, support, rådgivning och utbildning för organisationer som påbörjat sin Kubernetes-resa. För att bli en KCSP-partner behöver man bevisa hög kompetens och erfarenhet inom Kubernetes.

Xenit har blivit Kubernetes Certified Service Provider

På bilden: Simon Gottschlag, CTO på Xenit

– Vi är väldigt stolta över att vara KCSP-partner. Kubernetes gör det möjligt för utvecklingsteam att distribuera Cloud Native applikationer närsomhelst och hantera dem exakt som de själva vill. Eftersom tekniken är både ny och komplex råder det stor brist på kunskap i Sverige. Xenit har ledande kompetens inom området och genom denna certifiering kan nya kunder känna sig trygga med att vi är en pålitlig partner med dokumenterad och bevisad kompetens inom Kubernetes, säger Simon Gottschlag, CTO på Xenit.

Xenit är medlemmar i Cloud Native Computing Foundation (CNCF). CNCF är en del av Linux Foundation och äger flera viktiga komponenter i den globala digitala infrastrukturen, bland annat Kubernetes. CNCF är ett community som samlar världens ledande utvecklare, slutanvändare, partners och leverantörer.

– För oss är det ett naturligt steg att bli medlemmar i CNCF. Som en del i vårt mål att bli den största och snällaste cloudpartnern satsar vi mycket på att dela med oss av vår expertis, till exempel genom att bidra med öppen källkod till CNCF och på så sätt bidra till community och hela världens utveckling av Kubernetes, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit lanserade den 15 april 2021 en efterfrågad tjänst baserad på öppen källkod för att hjälpa företag att accelerera sin Cloud Native-satsning. Med Xenit Kubernetes Frameworkhjälper Xenit sina kunder att maximera nyttan med containerbaserad drift och utveckling med Kubernetes. Xenit Kubernetes Framework är ett open source projekt för att skapa en standardiserad modell för uppsättning av containerbaserad infrastruktur. Ramverket består av kod, konfiguration, verktyg och dokumentation framtagna av Xenit enligt vedertagen good practice. Med Xenit Kubernetes Service ansvarar Xenit för bland annat drift, funktionsgaranti och kompetens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>