ChargePoint och Mercedes-Benz stärker förarupplevelsen för snabbladdning i Nordamerika
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER ChargePoint och Mercedes-Benz stärker nu förarupplevelsen för snabbladdning i Nordamerika

ChargePoint och Mercedes-Benz stärker nu förarupplevelsen för snabbladdning i Nordamerika

Publicerat av: Redaktionen

ChargePoint Holdings, ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, biltillverkaren Mercedes-Benz och MN8 Energy, en av USA:s största leverantörer av solenergi, stationär energi och förnybar energi, tillkännagav idag planer på att gemensamt utveckla över 400 laddningshubbar över hela USA och Kanada, för att där omgående utöka tillgängligheten till snabbladdning.

Drivna av ChargePoint-nätverket kommer Mercedes-Benz laddningshubbar att finnas i viktiga städer och tätorter, längs stora motorvägskorridorer och nära praktiskt belägna detaljhandels- och servicedestinationer.

Från och med i år kommer ChargePoint, Mercedes-Benz och MN8 att utveckla mer än 400 laddningshubbar över hela Nordamerika med drygt 2 500 ChargePoint-snabbladdningsplatser som kommer att möjliggöra en högklassig, hållbar och pålitlig laddningsupplevelse för elbilsförare. MN8 och Mercedez-Benz kommer gemensamt att finansiera och hantera laddningshubbarna, som drivs av ChargePoints branschledande hård- och mjukvarulösningar för laddning.

ChargePoint och Mercedes-Benz stärker förarupplevelsen för snabbladdning i Nordamerika

Pasquale Romano, CEO, ChargePoint

”Dominerande fordonstillverkare som Mercedes-Benz fortsätter att leda övergången till elektrisk mobilitet genom att föra ut nya elbilar på marknaden, medan ChargePoint fortsätter sitt engagemang för att frambringa den enkelhet som förarna förväntar sig och den laddningshastighet de behöver för alla fordon – när- och varsomhelst förarna vill,” säger Pasquale Romano, CEO, ChargePoint. ”Med detta partnerskap utökar vi våra befintliga relationer med Mercedes-Benz och MN8 för att leverera en sömlös laddningsupplevelse för förare, samt  nyckelfärdiga laddningslösningar – utan förhandskostnader för platsvärdarna. Vi tror att utbyggnaden av laddningshubbar som dessa kommer möjliggöra framväxten av en ny 30 minuters detaljhandelsekonomi, i skärningspunkten mellan innovation och tillgänglighet som kombinerar laddning och handel, för att ge förarna en enastående upplevelse av snabb och enkel laddning.”

”Mercedes-Benz kunder förtjänar en övertygande laddningsupplevelse som gör förenklar elbilsägande och långa bilresor. Därför lanserar vi ett avancerat globalt laddnätverk som kommer att erbjuda en laddningsupplevelse som matchar den extraordinära Mercedes-körupplevelsen. Vi är glada över att börja här i Nordamerika med våra två starka och erfarna partners ChargePoint och MN8 Energy, säger Ola Källenius, Chairman of the Board of Management of Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Benz-hubbarna kommer i första hand att drivas av ChargePoint Express Plus, en av de mest avancerade och kraftfulla DC-snabbladdningsplattformarna utformade för företag som på lång sikt vill kunna skala sin hantering av elbilsladdning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00