KAMIC Group AB förvärvar Mastervolt Sweden, specialistleverantör av batteri- och strömförsörjningssystem
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER KAMIC Group AB förvärvar Mastervolt Sweden, specialistleverantör av batteri- och strömförsörjningssystem

KAMIC Group AB förvärvar Mastervolt Sweden, specialistleverantör av batteri- och strömförsörjningssystem

Publicerat av: Redaktionen

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Mastervolt Sweden AB (MVS).

Säljare är Robert Andresen och Oscar Arvidsson.

MVS erbjuder strömförsörjningssystem för miljöer och applikationer med höga krav på driftsäkerhet.  Bolagets kunder finns främst inom den marina industrin, tillverkningsindustrin samt fordonsindustrin, till vilka bolaget levererar såväl kundunika speciallösningar som produkter ur ett brett standardsortiment. MVS bildades år 2000 och verksamheten bedrivs från Västra Frölunda i Göteborgs kommun.  Bolaget har ett 15-tal anställda och en årlig omsättning på cirka 100 miljoner kronor.

KAMIC Group AB förvärvar Mastervolt Sweden, specialistleverantör av batteri- och strömförsörjningssystem”MVS och dess medarbetare är mycket duktiga på batterier och strömförsörjning och har under åren byggt upp starka relationer med såväl kunder som leverantörer. Bolaget verkar också i ett segment som bör gynnas långsiktigt av elektrifieringen inom både industri och transporter. MVS blir därför ett intressant och värdefullt tillskott till vår företagsgrupp och vi är glada att få välkomna bolaget och dess medarbetare till KAMIC-familjen,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

De båda tidigare ägarna Robert Andresen och Oscar Arvidsson kommer fortsätta att leda MVS i sina nuvarande roller som verkställande direktör respektive försäljningschef.

Robert Andresen kommenterar affären: ”Det känns mycket bra att lämna över ägarskapet till KAMIC Group, en stabil och långsiktig ägare som kan ge oss värdefullt stöd i form av kontakter, verktyg och kunskap i affärsutveckling. Med detta i ryggen känns det mycket inspirerande att få fortsätta arbeta för att MVS ska bli ännu bättre för våra kunder, leverantörer och anställda.”

Organisatoriskt ingår MVS nu som ett självständigt bolag i KAMIC Groups affärsområde Electronics under ledning av affärsområdeschefen Stefan Bengtsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00