Cinode ingår partnerskap med Unicus

Personer med funktionsvariation är i mycket stor utsträckning utanför arbetsmarknaden.

Cinode ingår partnerskap med Unicus 1
Anders Barnå, vd på Unicus

Det sammantagna näringslivet gör tillräckligt för att ta tillvara på all kompetens som finns. Samtidigt som många företag lyfter upp bristen på kompetens som en faktor som stoppar deras tillväxt. Ett bolag som tar sitt avstamp i dessa två frågor är Unicus. Bolaget anställer arbetssökande personer med Asperger och gör dem till it-konsulter.

Cinode kan stolt meddela att de nu blir praktikpartner till Unicus.

Att vara praktikpartner innebär att Unicus nyanställda konsulter under sina första tolv veckor i bolaget använder Cinode som case. Praktiken syftar till att fördjupa och befästa den nya konsultens kunskaper inom utveckling och test. Att få göra detta under så riktiga förhållanden som möjligt accelererar inlärningen samtidigt som det ger Cinode viktig input i sin produktutveckling.

”Vi har länge framgångsrikt använt Cinodes verktyg i vårt dagliga arbete, både inom vår norska och svenska verksamhet. Det är glädjande att vi nu även får möjlighet att fördjupa vårt samarbete och hjälpa till med att kvalitetssäkra Cinode-plattformen. Samtidigt får våra testare viktig erfarenhet”, säger Anders Barnå, vd för Unicus Sverige.

Cinode är väldigt glada över det nya samarbetet.

”Partnerskapet med Unicus ger oss värdefull testkraft och dessutom känns det givande att samarbeta för att få in mer kompetens i branschen”, säger Mikael Tell, medgrundare och utvecklingsansvarig på Cinode.

Unicus startade i Sverige 2017 och är idag cirka 25 medarbetare med kunder som SEB, Scania, Tre och SvT. Visionen är en bättre och mer inkluderande värld som bygger på individens styrkor. Genom att dra nytta av autismens positiva egenskaper skapar de unika resultat för sina kunder samtidigt som de ökar livskvaliteten för bolagets medarbetare.

”Cinode har ett stort engagemang inom konsultbranschen och vill bidra till att ta tillvara på all kompetens i samhället. De ser även vikten av att arbeta strukturerat med test för att höja kvaliteten på sin produkt. Tillsammans skapar vi nytta för deras kunder och bidrar till ett minskat utanförskap”, fortsätter Anders Barnå.

Cinode är ledande inom verktyg som effektiviserar konsultaffären. Bolaget växer snabbt på den nordiska marknaden med närmare 200 kunder. Genom att samla sina kompetenser, uppdrag, beläggning, underkonsulter och partners i en och samma plattform uppnår konsultföretag enorma vinster.

”Det är oerhört inspirerande att få möjlighet att samarbeta med ett bolag som aktivt verkar för att ta tillvara all kompetens och på så sätt även bidrar till att lösa den rådande kompetensbristen inom it-branschen”, säger Mikael Tell.

Cinode är Sveriges ledande leverantör av smarta verktyg och affärsstöd specifikt utvecklade för konsultföretag inom IT-, teknik- och managementkonsulting. Företaget lanserade 2015 molntjänsten Cinode. Idag finns specialutvecklade moduler för kompetensinventering, säljstöd integrerat med leverans- och beläggningsplanering, rekrytering samt effektiv hantering av partners och underkonsulter. Besök www.cinode.com för mer information.