Clavister validerar 5G-säkerhetsprestanda tillsammans med Intel
Hem Säkerhet Clavister validerar 5G-säkerhetsprestanda tillsammans med Intel

Clavister validerar 5G-säkerhetsprestanda tillsammans med Intel

Publicerat av: Redaktionen

Clavister, en av Europas ledande leverantörer av högpresterande cybersäkerhetslösningar meddelar idag att Clavister NetShield Virtual, världens snabbaste virtualiserade lösning för att säkra 5G-nätverk, har blivit formellt validerad i samarbete med Intel, den marknadsledande tillverkaren av mikroprocessorer och chipsets.

Clavister validerar 5G-säkerhetsprestanda tillsammans med Intel

I en lösningsbeskrivning som nyligen publicerats av Intel, har Clavister NetShield Virtual testats grundligt inom ramen för ett simulerat 5G-nätverk med en fullt virtualiserad brandvägg för N6-gränssnittet.

Testerna genomfördes på 2:a generationens ”Intel Xeon Gold 6230N” processor-baserade servrar.

Testerna påvisar en dramatisk ökning i paketförmedlingshastighet när Clavister NetShield Virtual används på en ”Intel Xeon Scalable Gold”-processor. Ökningen är dessutom konsekvent i takt med att fler CPU-kärnor och -trådar nyttjas.

Ökningen i paketprestanda betyder att den virtualiserade brandväggen kan hantera ökande 4G och 5G-datavolymer på ett effektivt sätt och till en minimal kostnad.

I den virtualiserade miljö som karaktäriserar 5G-operatörer och de operatörer som migrerar från 4G till 5G, är denna prestandaökning bara en av fördelarna med Clavister NetShield Virtual. Smidig upp- och nerskalning i kombination med låg totalkostnad gör teknologin verkligt attraktiv för operatörerna.

”Med vår högeffektiva mjukvara, körandes på standardiserade hårdvaruplattformar från Intel, kan vi nu leverera prestandanivåer som fram till nyligen krävde kostsam, special-byggd hårdvara. Detta innebär en reell och praktisk möjlighet för mobiloperatörerna att kunna ta steget fullt ut till virtualiserade miljöer, vilket är en grundförutsättning för att kunna skala upp 5G-nätverken”, säger John Vestberg, VD för Clavister.

Clavister NetShield Virtual

Clavister NetShield Virtual är en Services-Based Firewall med hög prestanda i kombination med hög säkerhet. Mjukvaran körs på Intel® Xeon® Scalable- eller Intel Atom®-baserade system. I takt med att behovet av paketinspektion ökar, kan Clavister NetShield Virtual skala upp för att möta behoven. Produkten driftsätts och underhålls från ett enda verktyg, med kapacitet att hantera tiotusentals instanser av mjukvaran. Clavister NetShield Virtual kan nyttja flera olika hypervisors, inklusive VMware vSphere och KVM. I dess mest grundläggande utförande behöver mjukvaran inte mer än två CPU-kärnor och enbart 2 GB RAM, viliket gör den till en av de mest resurssnåla säkerhetsprodukterna för 5G. För större tillämpningar kan Clavister NetShield Virtual fullt ut nyttja moderna multi-core CPUs.

Clavister NetShield Virtual används idag i full kommersiell drift hos flera tier-1 5G- och 4G-operatörer. Lösningen är tillgänglig från ledande systemintegratörer, exempelvis från Nokia under varumärket Nokia NetGuard Firewall.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>