Compodiums säkra meddelandetjänst TDialog godkänd för SDK
Hem Säkerhet Compodiums säkra meddelandetjänst TDialog godkänd för SDK

Compodiums säkra meddelandetjänst TDialog godkänd för SDK

Publicerat av: Redaktionen

Compodiums säkra meddelandetjänst, TDialog, är den första meddelandetjänsten på marknaden som är godkänd för SDK, säker digital kommunikation.

SDK är ett ramverk initierat av Inera och DIGG som möjliggör för verksamheter inom offentlig sektor och privata utförare av offentliga uppdrag, att utbyta känslig information på ett enhetligt och säkert sätt.

Godkännandet syftar till att vägleda organisationer som vill anlita tjänsteleverantörer och innebär att mjukvaran bland annat har genomgått Ineras tester utan att det kunnat hittas några avvikelser samt att leverantören i övrigt lämnat in en godkänd självdeklaration.

Compodiums säkra meddelandetjänst TDialog godkänd för SDK

Compodiums tjänst för säkra meddelanden, TDialog.

Vinsterna organisationer kan uppnå med SDK är bland annat snabbare handläggning och beslut i ärenden, säker digital hantering av sekretessbelagda uppgifter och minskat personberoende.

SDK skapar förutsättningar för att kunna dela information över organisationsgränserna på ett tryggt sätt. För att kunna skicka SDK-meddelanden behövs bland annat en meddelandetjänst som uppfyller ramverket.

Compodiums säkra meddelandetjänst, TDialog, har gedigen erfarenhet av ett flertal pilotprojekt med SDK. I och med godkännandet i SDK:s öppna testmiljö är TDialog den första tjänsten på marknaden med godkänd mjukvara.

– Compodium har varit med i SDK-projektet sedan starten och vi arbetar ständigt med att utveckla våra produkter för att de ska möta marknadens behov och skapa värde. Vi är otroligt glada över att mjukvaran nu är godkänd, vilket är ett kvitto på det hårda arbete vi lagt ned. SDK är en viktig pusselbit för att organisationer ska kunna kommunicera över organisationsgränserna på ett effektivt sätt utan att kompromissa på människors integritet, säger Jón Grétar Guðjónsson, VD, Compodium.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>