Hem Nyheter Conscia expanderar inom molntjänster med förvärv av svenska SECOA

Conscia expanderar inom molntjänster med förvärv av svenska SECOA

Publicerat av: Redaktionen

Conscia, en ledande leverantör av säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar stödd av Nordic Capital, förvärvar det svenska molntjänstföretaget SECOA, med en förväntad omsättning i år på 45 MSEK och 15 anställda.

Conscia expanderar inom molntjänster med förvärv av svenska SECOA 2

Fredrik Dahlgren, VD på SECOA

SECOA är en Cisco Gold Partner som levererar en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster via en unik kundportal och mobilapp. Företagets tjänster kännetecknas av hög automation, AI-stöd, innovation samt expertsupport och SECOA valdes nyligen till Cisco Growth Partner of the Year 2020. Förvärvet, Conscias tionde sedan 2014, öppnar för en expansion av tjänster och försäljning för Conscia både nationellt och internationellt.

– Våra två Cisco-expertföretag som samarbetat ett tag och vi är som gjorda för varandra. När företagens infrastruktur flyttar till molnen ställs nya krav. SECOA har här en unik förmåga inom nästa generations molnbaserade tjänster med automation och AI-stöd. Tillsammans med Conscias ledande kompetens inom Cisco, CNS-portal och marknadsaccess kommer bolagen gemensamt nu att nå många flera och större kunder, säger Conscia Sveriges vd Robert Gustafsson.

Conscia expanderar inom molntjänster med förvärv av svenska SECOA 3

Conscia Sveriges VD, Robert Gustafsson

– Conscia är överlägset bäst på Cisco. Med deras stöd kommer vi att kunna utveckla våra tjänster snabbare och även integrera dem med Conscias världsberömda Asset Management-portal CNS. Deras omfattande expertis, resurser och marknadsaccess ger oss helt nya möjligheter i och utanför Sverige, säger Fredrik Dahlgren, vd för SECOA.

Molntjänster är den del av den svenska IT-marknaden som väntas växa oavbrutet genom 2020, enligt Radar Group. SECOAs erbjudande är anpassat till behoven hos dagens medelstora och stora företag, ofta med en cloud-first strategi och en mobil arbetsstyrka. Företaget levererar en rad, främst Cisco-baserade nätverks- och säkerhetstjänster med AI- och expertsupport genom den egenutvecklade kundportalen SECOA Cloud.

Båda bolagen är snabbväxande Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners med fokus på privatmarknaden, och SECOA adderar nu sju Cisco expertcertifieringar till Conscia Sveriges 24. SECOA tillför Conscia ett fjärde kontor i Borlänge, men även personal i bland annat Sala, Västerås och Uppsala.

Om SECOA

Med stor expertis och lång erfarenhet hjälper SECOA företag att ta sina första steg ut i den molnbaserade IT-leveransen. SECOA Cloud är platsen där våra kunders tjänster visualiseras och hanteras, det skapar en kontaktyta för support, ärendehantering, avtal, analyser och rapporter. Med modern teknologi skapar SECOA en unik kundupplevelse där verksamhetens behov är i focus. www.secoa.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>