Conscia och Palo Alto Networks inleder nu starkt partnerskap
Hem SÄKERHET Conscia och Palo Alto Networks inleder nu starkt partnerskap

Conscia och Palo Alto Networks inleder nu starkt partnerskap

Publicerat av: Redaktionen

 IT-infrastrukturs- och säkerhetsspecialisten Conscia investerar nu i ett partnerskap med den ledande IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks.

Efterfrågan på Palo Alto Networks plattform samt på hanterade säkerhetstjänster är hög och Conscia erbjuder redan nu SOC-tjänster samt brandväggs- och klientsäkerhetstjänster baserade på Palo Alto Networks.

Conscia och Palo Alto Networks inleder nu starkt partnerskap

Lars Kyhlstedt, VD för Conscia Sverige

Conscia Sveriges försäljning inom cybersäkerhet växte under 2021 med 180% och avsikten är nu att bli en av Palo Alto Networks två största svenska partners 2024.

– Det går inte längre att skydda sig med punktlösningar utan att det finns integration dem emellan och utan synlighet rakt genom hela verksamheten. Palo Alto Networks visar att man menar allvar när det gäller att leda innovationsresan inom cybersäkerhet och med flertalet starka uppköp har dom idag ett överlägset helhetserbjudande, säger Lars Kyhlstedt, VD för Conscia Sverige och fortsätter:

– Palo Alto Networks är en strategisk partner för Conscia Group, vi har redan en SOC uppbyggd på Palo Alto Networks samt över 70 certifieringar. Vi ser en stark efterfrågan på Palo Alto Networks i Sverige och dom blir nu en viktig leverantör för att stärka vår position inom cybersäkerhet. Inom tre år skall Conscia vara en av Palo Alto Networks två största partners i Sverige, avslutar Kyhlstedt.

44 procent av svenska IT-beslutsfattare anser att de investerar för lite i cybersäkerhet, och marknaden lider av brist på experter. Efterfrågan på hanterade tjänster som kräver mindre resurser hos kunderna växer snabbare än mer traditionella produktleveranser, enligt Radars ”Svensk Cybersäkerhet 2021”. Systemintegratören Conscia Sverige har alltid satsat på cybersäkerhet, en satsning som intensifierades för 1,5 år sedan och som resulterat i en snabb tillväxt. När Conscia nu blir en Palo Alto Networks Partner är expertis och hanterade tjänster centrala:

Conscia och Palo Alto Networks inleder nu starkt partnerskap

Åsa Edner, VD, Palo Alto Networks Sverige

– Tittar man på den svenska marknaden ligger verksamheter långt fram i den digitala utvecklingen. Däremot ligger vi fortfarande efter när det gäller att strategiskt investera i cybersäkerhet. Men ser man på dom incidenter vi drabbats av senaste åren så är det just ett strategiskt tänk kring säkerhet som kan göra skillnad. Många verksamheter har en stor vilja att gå mot en större säkerhetsmognad men saknar resurser att ta hand om nya projekt. Här blir hanterade cybersäkerhetstjänster centrala, säger Åsa Edner, VD för Palo Alto Networks i Sverige, och fortsätter:

– För oss är det viktigaste att hela tiden leda med kvalitet och kompetens i allt vi gör. Conscia har ett liknande DNA och ett oerhört gott rykte när det gäller att leverera med högsta kvalitet och med djup kompetens på alla de områden som dom agerar inom. De har också kommit långt i sitt erbjudande av hanterade säkerhetstjänster, ett område där efterfrågan ökar i snabb takt i Sverige. Av båda dessa skäl är Conscia en idealisk partner för oss, avslutar Edner.

Conscias Security Operations Center (SOC) använder prisbelönta Palo Alto Networks Cortex XDR, till vilken den SANS GIAC-certifierade personalen adderat över 10 000 timmars utveckling för att optimera säkerheten. SOC-tjänsten kan även ge synergier vid integration med övriga Palo Alto Networks-lösningar. Förutom en SOC-tjänst anpassad efter kundens behov kring detect & response samt automation, Cyber Defense, erbjuder Conscia även Palo Alto Networks brandväggar, säkerhet i molnet och omfattande SASE-tjänster.

Palo Alto Networks har de senaste två åren förvärvat tio företag och är erkända både för sitt breda, integrerade och avancerade utbud. Bland annat har Palo Alto Networks brandväggar och klientsäkerhet fått toppbetyg hos MITRE ATT&CK och Gartner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00