Cygate tar Azure till Sverige med Hosted Azure Stack
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Cygate tar Azure till Sverige med Hosted Azure Stack

Cygate tar Azure till Sverige med Hosted Azure Stack

Publicerat av: Redaktionen

Cygate, en del av Telia, fortsätter att utveckla sin tjänsteportfölj med tjänsten Hosted Azure Stack.

Cygate tar Azure till Sverige med Hosted Azure Stack 2Tjänsten tar Microsofts molnekosystem Azure till Sverige med kapacitet och lagring inom landets gränser, lokal kompetens, samt låg latency på ett nät i världsklass.

Microsoft Azure är ett omfattande ekosystem av molntjänster som idag används för att bygga och hosta IT-tillämpningar av många olika slag. Som en av de ledande svenska molnleverantörerna lanserar nu Cygate tjänsten Hosted Azure Stack som tar detta ekosystem till ett lokalt datacenter närmare våra Svenska kunder.

Tjänsten ger verksamheter möjlighet att använda samma tjänster, arbetssätt och principer som finns i Azure, men utan att låta data lagras och hanteras utomlands av bolag som lyder under annat lands lagstiftning. All kapacitet och lagring finns i våra datahaller i Sverige och hanteras av Cygate. Cygates unika tillgång till Telias datanät ger även stora möjligheter till smarta lösningar för låg nätverks-latency samt extrem bandbredd.

Alla tillämpningar passar inte i det publika molnet och med Cygates tjänst kan verksamheter anpassa både tjänst, avtal och SLA till sina egna förutsättningar.

Azure Stack bygger på samma teknik som Azure vilket gör att applikationer kan provisioneras både i det globala molnet hos Microsoft och Cygates datahallar utan större anpassningar av kod eller arbetssätt. För att säkerställa kommunikationen i den här typen av hybrida lösningar, där vissa applikationer hostas i Cygates datahall och vissa globalt, så har kunderna även tillgång till Telias globala datanät**.

– Många svenska verksamheter lägger delar eller hela sin IT-infrastruktur i molnet men känner osäkerhet kring vart data lagras, SLA:er och en lokal greppbar kompetens. Med Hosted Azure Stack svarar vi upp på de frågeställningarna och kan även leverera en tjänst med en betalningsmodell där våra kunder enbart betalar för vad de använder – säger Fredrik Saxholm, Tjänsteägare för Hosted Azure Stack på Cygate.

** Telia Carrier ansvarar för och utvecklar Telia Companys globala backbone nät.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>