Danderyds kommun skaffar e-tjänstelegitimation från Freja
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Danderyds kommun skaffar e-tjänstelegitimation från Freja eID Group AB

Danderyds kommun skaffar e-tjänstelegitimation från Freja eID Group AB

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) och Danderyds kommun har ingått avtal för Freja OrgID.

Kommunen har därmed bland annat säkrat digital identifiering för sin personal inför nästa års digitala nationella prov.

De digitala nationella proven införs under 2024 och för skolpersonal och lärare som ska administrera proven krävs en statligt godkänd e-legitimation. Freja OrgID är den snabbast växande e-tjänstelegitimationen bland Sveriges kommuner och regleringarna kring de nationella proven ökar efterfrågan ytterligare.

Kommunens avtal om Freja OrgID innefattar inte bara skolverksamheten utan flera andra delar av verksamheten där behovet av säker elektronisk identifiering av medarbetarna ökar i takt med att fler system och processer digitaliseras.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

Danderyds kommun skaffar e-tjänstelegitimation från Freja”Ökad digitalisering och krav på e-legitimation fortsätter driva en stark efterfrågan kring Freja OrgID. Jag kan också konstatera att det blir alltmer ovanligt att arbetsgivare kräver att medarbetare använder sin privata e-legitimation i tjänsten. Innan Freja OrgID lanserades var detta ganska vanligt, men att idag begära att en anställd använder sin privata e-legitimation, som man exempelvis fått från sin bank, upplevs som såväl integritetskränkande som oprofessionellt.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00