Hem KRÖNIKA De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen

De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Verizon har lagt stora resurser på att bygga ut en infrastruktur och skapa standarder för 5G.

De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen 3De tror på att deras 5G Ultra Wideband-nätverk besitter kraften att starta den fjärde industriella revolutionen och att tekniken i slutändan kommer att beröra så gott som alla branscher, samt att den kommer ha stor påverkan på ekonomin och dramatiskt förbättra vårt globala samhälle. Vad betyder då detta för affärskunder och den offentliga sektorn? De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen är:

Genomströmning och driftsättning

Verizons ledarskap inom 4G har satt dem i täten för 5G och deras 5G-nätverk har potentialen att toppa på hastigheter om 10 Gbps, jämfört med topphastigheten för 4G på 1,45 Gbps.

Denna genomströmning kommer möjliggöra autonoma fordon och driva bättre effektivitet inom tillverkning, samt stötta AR/VR-lösningar och fjärrstyrda sjukvårdstjänster. Verizon har flera 5G-labb där de tillsammans med entreprenörer och innovatörer arbetar med framtidens tjänster.

“Företaget i realtid” kommer att drivas av 5G. Både 5G och nätverksvirtualisering (att använda mjukvara för att att utföra nätverksfunktioner) möjliggör tjänster och driftsättning av applikationer utan att behöva ytterligare hårdvara. Detta kommer leda till en dramatisk tidsreducering för driftsättning av typiska tjänster, vilket i sin tur kommer innebära att det går snabbt att införa nya egenskaper och säkerhetsförbättringar till kunderna.

Mobilitet och uppkopplade enheter

5G-teknik är utformad för att tillgodose enheter som rör sig i upp till ca 500 km/h med uppkoppling. Verizon har redan testat 5G-tekniker för att möjliggöra för passagerare i snabbrörliga fordon och tåg att hålla sig uppkopplade under färd. Föreställ dig motorvägar med självkörande bilar eller lager med automatiserade robotar som rör sig i hundratals km/h och samtidigt skickar ut data och omedelbart reagerar på ny information. Med 5G är detta möjligt.

5G kommer att kunna stödja upp till en miljon uppkopplade enheter per kvadratkilometer. Verizons 5G Ultra Wideband-nätverk kommer så småningom att kunna hantera 10-100 gånger fler uppkopplade enheter per kvadratkilometer än 4G. Experter tror att antalet uppkopplade enheter kommer vara fler än tre gånger den globala populationen vid år 2022. Detta kommer att möjliggöra för städer att ta del av smart gatubelysning, fjärrstyrd säkerhetsövervakning, intelligenta tågspår och smarta parkeringslösningar.

Allt eftersom chip blir bättre, antalet applikationer ökar och fler saker kopplas upp mot nätverket (som säten på arenor, handelsvaror, tillverkningsutrustning m.m.) kommer det förändra hur affärsverksamheter arbetar, den data de samlar in och de tjänster de erbjuder. Vi kan redan nu föreställa oss en tid där 5G-uppkopplade drönare kan användas till allt från hemleveranser till att stötta räddningsaktioner. Nästa generation IoT är på väg och kommer att drivas med 5G.

Latens och datavolym

Datahastigheten med 5G är den största drivkraften för tekniska skiften. Med superlåga nivåer av latens kan t.ex. läkare och utryckningspersonal snabbt få datamässigt tung information, som t ex en komplett kroppsskanning eller ritningar över en byggnad.

5G-standarden är utformad för att stödja upp till 10 terabyte data per kvadratkilometer. Människor på platser med tät datamängd, såsom t. ex. flygplatser eller arenor, kommer alltså ändå att uppleva samma höga hastigheter och låga latens.

Energieffektivitet och pålitlighet

Hållbarhet är en av Verizons kärnvärderingar. 5G kommer vara mer effektivt än 4G, med upp till 90 % lägre energikrav för den nätverksbaserade verksamheten. Kunderna som använder 5G-nätverket kommer också uppleva att det krävs mindre processorkraft och mindre batteriförbrukning.

5G-nätverket designas för att vara extremt pålitligt – mer så än 4G-nätet – med uppkoppling utan driftstopp i potentiellt  99,999 % av tiden och med en hög tillförlitlighet som företag kan räkna med vid kritiska moment

Med målet att leda och påskynda utvecklingen av 5G öppnade Verizon sina 5G-laboratorier där de tillsammans med sina affärs- och myndighetskunder utforskar 5G-utveckling och utmaningar fokuserade på utbildning, offentlig säkerhet, robotar, “företaget i realtid” och andra kritiska områden där 5G kan påverka människors liv idag och i framtiden.

Verizon ser de möjligheter som 5G kan innebära för företag, myndigheter och offentliga säkerhetsorganisationer och hur de ovanstående åtta viktiga aspekterna inom 5G kommer driva innovation. Verizon var först ut på marknaden med en kommersiell 5G-tjänst och kommer även att leda vägen för B2B-kunderna.

Av: Tami Erwin, president, Verizon Business Group

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>