Hem Kvinnor på Kanalen NTT Security skapar nytt pris för kvinnor inom cybersäkerhet

NTT Security skapar nytt pris för kvinnor inom cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] För att inspirera och lyfta fram framgångsrika kvinnor i branschen har it-säkerhetsföretaget NTT Security instiftat Women in Cybersecurity Awards tillsammans med Global Digital Women (GDW).

NTT Security skapar nytt pris för kvinnor inom cybersäkerhet 3Priserna delas ut i höst och från och med nu kan man börja nominera sina kandidater.

Europeiska Women in Cybersecurity Awards består av två priser. Det ena, Newcomer, delas ut till en kvinna som arbetat med cybersäkerhet i högst ett år medan det andra, Professional, delas ut till en kvinna som arbetat minst fem år i branschen. Priserna går till kvinnor som arbetar i Europa och delas ut under två event: Information Security World i Wien den 17 september och 15 oktober i London.

Genom att lansera Women in Cybersecurity Awards hoppas NTT Security kunna locka fler kvinnor till it-säkerhetsbranschen och förbättra könsbalansen i det egna bolaget.

– Så länge någon kan minnas har vår bransch lidit av stora obalanser när det gäller könsfördelningen. När vi sätter det i ett sammanhang av bristen på kvalificerad arbetskraft inom cybersäkerhet, börjar vi helt klart närma oss en krisnivå, säger NTT Securitys Nordenchef Fredrik Olsson.

Redan nu är det möjligt att nominera antingen sig själv eller någon annan kvinna i branschen. Nomineringsperioden sträcker sig till den 16 augusti i DACH-regionen och till den 13 september i Norra Europa där Sverige ingår.

– Genom Women in Cybersecurity Awards har vi gjort det till vår uppgift att ge talangfulla kvinnor i branschen den synlighet de förtjänar. Vi vill också uppmuntra fler kvinnor att skapa sig ett namn inom cybersäkerhet, säger Fredrik Olsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>