De etablerar hemvändarbidrag flyttar tillbaka till hemstaden och byter jobb
Hem NYHETER De etablerar hemvändarbidrag flyttar tillbaka till hemstaden och byter jobb

De etablerar hemvändarbidrag flyttar tillbaka till hemstaden och byter jobb

Publicerat av: Redaktionen

Vill du få 70 000 kronor för att flytta hem? Då är konsultbolaget Consids erbjudande något för dig.

Det snabbväxande bolaget etablerar nu Hemvändarverket, ett koncept där de De etablerar hemvändarbidrag flyttar tillbaka till hemstaden och byter jobb 2erbjuder ett hemvändarbidrag om 70 000 kronor åt de som väljer att flytta hem till någon av de orter företaget bedriver verksamhet på och börja jobba för dem. ”Ett måste för att främja fortsatt kompetenstillförsel på våra lokalkontor”, menar företagets vd Peter Hellgren.

Att IT-branschen lider av kompetensbrist är ett återkommande dilemma för många bolag i branschen. Det snabbväxande konsultbolaget Consid är inget undantag i sammanhanget. Men de tror sig ha funnit en lösning på delar av sitt problem.

– På vissa av de orter vi bedriver verksamhet på är konsultmarknaden i princip sönderbearbetad – vi har redan varit i kontakt med alla som besitter den kompetens som vi efterfrågar och anställt många av dem. Det stora behovet av att rekrytera fler kvarstår dock. Därmed tror vi att en lösning på den brist vi ser inom vissa kompetensområden på de orter vi verkar på kan finnas i att adressera hemvändare – att ge individer med den kompetens vi söker en spark i baken för att flytta från storstadsregioner hem till den ort de kommer ifrån, och börja jobba för oss. En flytt är ofta en kostsam historia, och där vill vi att vårt hemvändarbidrag ska fungera som den push som gör att fler tar steget att göra slag i saken och flytta hem, menar företagets vd, Peter Hellgren.

Därför etablerar företaget nu Hemvändarverket, ett koncept där de erbjuder konsulter med den kompetens som företaget efterfrågar ett hemvändarbidrag om 70 000 kronor, i kombination med en lång rad hjälpinsatser kopplade till flytten, till de som väljer att flytta hem till någon av de orter som företaget bedriver verksamhet på och börjar jobba för dem. Hemvändarbidraget gäller för individer som flyttar hem och börjar jobba på Consids kontor i Jönköping, Örebro, Norrköping, Linköping, Ljungby, Sundsvall, Värnamo och Växjö.

”Vi har fantastiska kontakter för att återetablera sig på våra orter”

Men med en flytt följer en lång rad måsten. Det är något som Hellgren inte vill ska hindra potentiella hemvändare från att besluta sig om att vända hem. Företaget utlovar inom ramarna för konceptet hjälp med såväl den praktiska flytten som att förmedla bostadskontakter och konsultation vad det gäller eventuella respektives yrkesmöjligheter.

– Vi har fantastiska kontakter för att återetablera sig på våra orter på ett så smidigt sätt som möjligt, både vad det gäller bostäder och praktisk flytthjälp, för att inte nämna våra egna rekryteringskonsulter som kommer finnas till hands för att hjälpa till att hitta yrkesmöjligheter för eventuella respektive. Vi har också mycket kontakter bland de många aktiviteter som kan komma att bli aktuella för den anställdes barn. Därmed tror vi oss kunna täcka in och göra allt det som kan kännas motigt med en flytt enklare för de som väljer att vända hem, menar Hellgren.

Hellgren understryker den push som hemvändarbidraget kan bidra med till det lokala näringslivet på de orter som Consid är verksamma på.

– Vi värnar om Sveriges mindre orter och vill vara med och påverka för att inte allt ska centreras enbart till våra största städer. Genom vårt hemvändarbidrag vill vi boosta företagsamheten över hela landet – se bidraget som ett bidrag till era kommuner och näringslivet i dem.

Att det är en anmärkningsvärd summa det handlar om tycks inte vara något som stoppar bolaget. Med glimten i ögat kommenterar Hellgren just denna aspekt.

– Det är mycket pengar, men det kommer vara värt det. Att få värdefull kompetens att vända hem är ett måste för att främja fortsatt kompetenstillförsel på våra lokalkontor. Det får kosta vad det kosta vill.

Möjligheten att ansöka om hemvändarbidraget är öppen under hela våren, närmare bestämt till och med den 31 maj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00