Hem NyheterHållbarhet/Miljö DigiPlex lanserar checklista för datacenter och co-location

DigiPlex lanserar checklista för datacenter och co-location

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex lanserar idag en detaljerad och översiktlig guide för företag av alla storlekar vilka planerar att uppgradera sina datacenterstrategier.

DigiPlex lanserar checklista för datacenter och co-location 2

Gisle M. Eckhoff, CEO DigiPlex

DigiPlex, som är en ledande leverantör av innovativa, säkra och hållbara co-location och datacenter-lösningar lanserar denna guide för att peka på tio viktiga områden där bristande kunskap kan få en markant påverkan på bolags beslutsprocesser för datacenterlösningar och verksamheten i övrigt.

– Enligt IDC är 65% av europeiska vd:ar under stor press att leverera en framgångsrik digital omställningsstrategi för att bli en digital verksamhet. Datacentret utgör kärnan i denna utmaning, både som en affärsstrategisk angelägenhet men också som en möjlig konkurrensfördel och potential när det gäller hållbarhet, säger Gisle M. Eckhoff, VD DigiPlex. Datacenter kan ägas och drivas på många sätt, och det har aldrig varit viktigare att granska och utvärdera vilka alternativ som är bäst för just din verksamhet.

Ladda ner din upplaga av DigiPlex checklista här.

DigiPlex nedladdningsbara whitepaper innehåller en checklista med de tio mest kritiska frågorna att ta hänsyn till när det gäller val av datacenter och co-location-tjänster. De noggrant utvalda fokusområdena är de viktigaste för företags framgång i en digital värld under ständig utveckling.

I detta whitepaper går DigiPlex igenom:

  • Alternativ till att driva eget datacenter och de olika nivåer av engagemang som krävs.
  • Hur fokus på hållbarhet kan bidra till företagets lönsamhet och varumärke.
  • Varför skydd mot fysiska hot är lika kritiskt som skydd mot digitala hot.
  • Hur rätt co-location partner kan hjälpa företaget att möta krav på bästa prestanda och kundupplevelse.

– Oavsett bransch, din nuvarande digitaliseringsnivå eller hur du idag lagrar och hanterar affärskritiska data, är det avgörande för långsiktig framgång att du tar en kritisk och ärlig titt på dina datacenterbehov och de möjligheter som finns. Gartner förutspår att innan 2025 kommer 80% av alla verksamheter helt ha migrerat bort ifrån att  driva egna datacenter, en enorm förändring från de 10% som gjorde det under 2018. Denna trend är bara ett oundvikligt resultat av migrationen av arbetsflöden till co-location datacenter, extern hosting och molnlösningar, vilket leder till nedläggning av traditionella lokala datacenter, fortsätter Gisle M. Eckhoff.

– Genom att lägga en så viktig del av verksamheten i händerna på en professionell partner, kan du frigöra kapital och värdefulla resurser så som innovationsbudget och anläggningar. Den höga servicenivå du kan få genom rätt leverantör låter dig öka fokus på din kärnverksamhet och dess framtid, avslutar Gisle M. Eckhoff.

Tio saker att tänka på vid val av datacenter eller co-locationlösningar:

1.Hög tillförlitlighet – vikten av plats, design och operativ struktur

2. Förmåga att frigöra investeringsbudget för innovation – en fråga om överlevnad

3. Förutsägbara driftskostnader – värdet av förutsägbarhet

4. Andelen förnybar el som används – tick the box

5. Hög energieffektivitet – hållbarhet en nödvändighet

6. Effektiv värmeåtervinning – innovation med många fördelar

7. Hög fysisk säkerhetsnivå – förebygga, upptäcka och försena

8. Närhet till slutanvändare – nya krav på hög prestanda

9. Rätt anslutning – behoven är obegränsade

10. Ett relevant datacenterekosystem – interkonnektivitet är viktigt

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>