Hem NYHETER Digitalisering i fokus – Nu tar Basefarm över driften för svenska nöjesparker

Digitalisering i fokus – Nu tar Basefarm över driften för svenska nöjesparker

Publicerat av: Redaktionen

Upplevelseaktören Parks and Resorts lämnar över driften för flera verksamhetskritiska system till Basefarm.

Digitalisering i fokus – Nu tar Basefarm över driften för svenska nöjesparker 2

Håkan Palmbäck

Samarbetet innebär också att Basefarm kommer vara med i en framtida digitalisering av nöjesparkerna.

Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. Varje år besöker drygt tre miljoner personer deras populära parker Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Digitaliseringen blir en allt viktigare del av besökarnas upplevelse på nöjes- och djurparkerna och Parks and Resorts har behov av en smidig och pålitlig leverantör som både kan tillgodose deras IT-krav idag men som också har kapacitet att ta Parks and Resorts in i framtiden med Public Cloud-funktioner och innovativa lösningar inom Big Data, Machine Learning och AI.

–  Basefarm är en trygg partner när vi nu ska hitta rätt väg framåt och vår IT-miljö i hög takt byter skepnad från en lokal fysisk miljö till en molnbaserad infrastruktur, säger Jan Eriksson som är CIO på Parks and Resorts.

Basefarms sälj- och marknadschef Håkan Palmbäck tycker samarbetet med Parks and Resort är en perfekt match eftersom det fokuserar på Basefarms tre fokusområden där deras kärnkompetens finns:

– Avtalet omfattar främst våra tjänster inom Managed Services, men kan även innebära att vi i framtiden kommer bistå Parks and Resort i förflyttningen mot publika molntjänster, samt utformar lösningar inom Big Data, AI och Machine Learning, vilket är väldigt roligt, säger han.

Basefarms kundteam kommer agera som en förlängd och integrerad del av Parks and Resorts IT-avdelning.

– Det innebär att Parks and Resorts kan fokusera på utveckling av sin kärnverksamhet medan vi utvecklar nya innovativa och digitala lösningar som kan förbättra besökarnas upplevelse på parkerna ännu mer, säger Håkan Palmbäck.

Jan Eriksson på Parks and Resorts:

– Vi ser fram emot ett aktivt samarbete där vi tillsammans på bästa sätt kan stötta digitaliseringen av den härliga, fysiska och analoga upplevelsen av en nöjespark eller djurpark.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00