Hem Nyheter Zmarta fortsätter gasa – nu vill de hjälpa dig hitta den bästa bolåneräntan

Zmarta fortsätter gasa – nu vill de hjälpa dig hitta den bästa bolåneräntan

Publicerat av: Redaktionen

Zmarta har funnits i Sverige sedan 1999 och har sen dess hjälpt konsumenter att jämföra privatlån samt samla dyra lån och krediter.

Zmarta fortsätter gasa – nu vill de hjälpa dig hitta den bästa bolåneräntan 3Företaget har på senare år även förvärvat bolag som Elskling och Insplanet för att bli en heltäckande tjänst där du kan jämföra både lån, försäkringar och elavtal. Som en del i det arbetet lanserade Zmarta även sin jämförelsetjänst för bolån under 2020.

Genom den nya bolånetjänsten kan Zmarta bland annat ta fram lånelöften från flera banker samtidigt för att du enkelt ska kunna se vilken bank och ränta som passar dig bäst. Du kan även utöka ditt nuvarande bolån med hjälp av Zmartas tjänst. Utöver det har Zmarta även byggt ett verktyg som tar fram ett betyg på hur bra din nuvarande ränta är jämfört med snittet på marknaden.

Så fungerar Zmartas räntebetyg

Genom att få ett betyg på räntan för ditt bolån får du veta hur den står sig jämfört med marknaden – är den låg, genomsnittlig eller hög och vilka möjligheter har du att förbättra den.

Rami El-Zein, Commercial Director Mortgage på Zmarta, säger så här om deras nya räntebetyg:

“Utmaningen för de flesta som har ett bolån idag är att veta om din ränta är bra eller inte jämfört med andra. Med hjälp av vårt räntebetyg kan du snabbt få en överblick för hur ditt bolån står sig mot resten av marknaden. Du kan även se hur mycket pengar du kan spara varje år genom att flytta ditt bolån. För de allra flesta så blir kostnadsbesparingen ofta större än man förväntar sig då bolånet är en av hushållet största konsnadsposter”

Räntebetyget består av tre enkla steg där du fyller i vilken ränta du har, hur stort ditt lån är och det uppskattade värdet på din bostad. När du fått ditt betyg kan du välja om du vill se över möjligheterna att flytta ditt bolån och sänka din ränta, förutsatt att räntebetyget visar att det finns möjlighet att förbättra din nuvarande ränta.

Samla dina lån med hjälp av bolånet

Zmarta vill med sin nya bolånetjänst kunna hjälpa fler kunder. Det har blivit väldigt vanligt att samla sina lån och krediter. Det kan finnas många anledningar tillvarför man väljer att samla sitt lån, men en vanlig anledning de ser hos Zmarta är att man helt enkelt dragit på sig flera smålån och krediter och man behöver samla den för att sänka sina lånekostnader.

Men flera lån och krediter kan göra det svårt att få en förmånlig ränta – det är där bolånet kommer in. För dig som äger din bostad och har ett övervärde i bostaden så kan du använda dig av ett bolån för att samla dina lån och krediter.

Genom att utöka ditt bolån kan du betala av dina tidigare skulder och få en betydligt lägre ränta och längre återbetalningstid än vad du kanske haft tidigare och därmed sänka din månadskostnad markant.

”Vi ser det här som ett alternativ för de flesta som äger sitt boende och vill samla sin lån kanske till och med en andra chans för de som kanske fått ett avslag när det sökt om ett vanligt privatlån.” Säger Rami.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>